Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Krigen i Ukraina

A A A

Oppdatert søndag kl 15.30: Rakkestad kommune avventer nasjonal forskrift - har grunn til å tro at tiltaksnivå 4 innføres, pr. 24.01-21

Publisert , Oppdatert 26. januar 2021
Koronavirus - informasjon

Koronavirus - informasjon

Statsforvalteren (tidl Fylkesmannen) har innkalt kommunene i Viken til digitalt møte kl 20.00 i kveld. Dette kommer i forkant av Regjeringens pressekonferanse kl 21.00 om samme tema.

Rakkestad kommune har grunn til å tro, og ønsker det velkommen, at Regjeringen vil innføre en nasjonal forskrift på et noe lavere nivå (nivå 4) for en del kommuner som er naboer til de 10 berørte kommuner av utbruddet av engelsk virus i Nordre Follo og Oslo. Rakkestad vil være en del av disse kommune, sammen med  Aurskog-Høland, Marker, Skiptvedt, Lunner, Nittedal, Lillestrøm, Lørenskog, Rælingen, Bærum, Asker, Drammen, Lier, Råde og Horten.

For Rakkestad sin del ser det ut til at vår gjeldende lokale forskrift dekker de fleste av de foreslåtte tiltakene, og i noen tilfeller er strengere. Det betyr at det ikke ventes store endringer for Rakkestad. Vi ønsker likevel en nasjonal og samkjørt forskrift velkommen og mener det er viktig at regionens tiltak er samkjørte.

Vi oppdaterer vår informasjon etter møtet.