Om Temakafé

Temakafé er et uformelt møtested for kreftpasienter, pårørende og etterlatte.

Dette er et samarbeid mellom kreftforeningen, frivilligsentralen og kreftkoordinatoren i Rakkestad kommune. Kreftkoordinatoren vil være tilstede under temacafeene.

Temacafeen finner sted i kjelleren på Familiesenteret. Bruk kjellerinngangen!

5. desember: Livssorg og livsglede ved alvorlig sykdom med kommunepsykolog Ragnhild Schei

5. desember 2023 kl. 17.00 - 19.00: Livssorg og livsglede ved alvorlig sykdom med kommunepsykolog Ragnhild Schei

Kveldens tema er Livssorg og livsglede ved alvorlig sykdom/krise. Når livet ikke ble slik du hadde tenkt. Råd og verktøy. Lære å leve godt med livets u-svinger.

2. januar: Unicare Jeløy – kreftrehabilitering med kreftsykepleier Jeroen ter Haar og Pelin Akbas

2. januar 2024 kl. 17.00 - 19.00: Unicare Jeløy – kreftrehabilitering med Jeroen ter Haar og Pelin Akbas

Fysioterapeut Jeroen ter Haar og kreftsykepleier Pelin Akbas kommer til oss for å fortelle litt om hva de kan tilby ved rehabiliteringssenteret Unicare Jeløy. Hvordan man søker opphold? Hvordan ser en dag ut på rehibiliteringssenteret? De vil også snakke om fatigue.

6. februar. Sorg, sorgreaksjoner og ventesorg

6. februar kl. 17.00 - kl. 19.30. Sorg, sorgreaksjoner og ventesorg

Solveig Vormeland er ungdomsdiakon i Eidsberg menighet og kommer til oss for å snakke om sorg, sorgreaksjoner og ventesorg

Karine Hansen er fotograf her i Rakkestad og vil stille ut bildene sine fra utstillingen sin «Pippi» Da hun opplevde at bestevenninnen fikk kreftdiagnosen, ble hun inspirert til å vise både hennes og andre kvinners sterke historier om kampen for overlevelse.

5. mars. NAV Rakkestad om rettigheter

5. mars kl. 17.00 - kl. 19.30. NAV Rakkestad om rettigheter

NAV Rakkestad tar oss igjennom mulighetene og rettighetene man har når man opplever alvorlig kreftsykdom selv eller som nær pårørende

Konsert med « Østre linje»

Bandet har sitt opphav fra Knapstad, Kråkstad, Tomter og Rakkestad, og sørger for Rock `n roll med blå toner og dansbare ballader. Med røtter iblant annet, rock `n roll og blues har Østre Linje skapt et eget unikt lydunivers der de også inkluderer elementer fra poprock og dansbare ballader. Bandet består av 4 musikere som digger å spille musikk for andre.

Besetning: Haakon Aass hoved vokalist og rytmegitar. Vegard Følling dunker basslinjene hjem. Geir Solberg tar hånd om de stødige trommerytmene og korer. Gitar Kristoffer Falao.

2. april . NORILCO – Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft

2. april kl. 17.00 - kl. 19.00.  NORILCO – Norsk forening for stomi, reservoar og mage- og tarmkreft

Daglig leder Roy Aleksander Farstad kommer for å fortelle oss litt om foreningen og gi oss en oversikt over ulike tilbud, kurs og støtteordninger. Vi får en gjennomgang rundt de forskjellige stomitypene og litt i forhold til kosthold, trening og livsstil med stomi.

Representanter fra gynkreftforeningen og likepersontjenesten i Østfold kommer til oss for å informere om foreningen, tjenester og tilbud.

Musikk og sang v/ Øyvind Helin og Yvonne Tjernes Stubberud

7. mai. Stomiutstyr- gode tips og råd ved stell og ernæringsprodukter

7. mai kl. 17.00 - kl. 19.00. stomiutstyr- gode tips og råd ved stell og ernæringsprodukter

Distriktsansvarlig sykepleier i Østfold Boots Homecare kommer til oss i kveld for å snakke om stomiutstyr- gode tips og råd ved stell og ernæringsprodukter når man sliter med dårlig matlyst

Rockin linedance

4. juni. Fastlegens rolle

Fastlege Thomas Thorvaldsen skal ta oss igjennom « fastlegens rolle i pasientbehandling under og etter avsluttet kreftbehandling»

Thomas er fastlege hos bygdelegene her i Rakkestad og kombinerer rollen som fastlege med stillingen som tilsynslege på Skautun. Pasientene hans beskriver han som trygg, imøtekommen, lyttende og kunnskapsrik. Han har et stort hjerte for kreftomsorgen.

3. september . Polynevropati, nervesmerter

3. september kl. 17.00 - kl. 19.00. Polynevropati, nervesmerter

Polynevropati, nervesmerter – Hva kan jeg gjøre selv?

Mange som har blitt behandlet for kreft opplever nervesmerter i føttene/hendene.

Dagmar Moseby , kreftkoordinator i Indre Østfold og spesialist i onkologisk fysioterapi, forklarer hva polynevropati er og har noen tips om hva du kan gjøre selv.

 

 

Ønsker du å melde deg som frivillig?

Ta kontakt med Gine Madsen, kreftkoordinator i Rakkestad kommune, på tlf. 69 22 55 00.
Hun er tilgjengelig mandager, tirsdager og fredager i partallsuker.