Ordfører Karoline Fjeldstad, kommuneoverlege Astrid Rutherford og seksjonsleder Teknikk, miljø og landbruk Espen Jordet hadde møte med kjøpmennene fra Coop prix Degernes, Bunnpris, Rema1000 Skogveien og Rema1000 Stortorvet.

Hensikten med møtet var å komme i dialog med kjøpmennene, drøfte de nasjonale tiltakene som gjelder, få informasjon om butikkene sine egne tiltak, høre hvilke utfordringer de selv ser og presentere kommunens behov for å presisere avstand og generell smittevern. Både for de som handler, men også for de som er ansatt.

Et meget godt møte hvor kommunen og kjøpmennene er enige om å fortsette det gode arbeidet. Kjøpmennene ønsker å presisere at de er behjelpelige hvis det er noen som av en eller annen årsak ikke får handlet så kan de ta kontakt med butikkene så finner de løsning. De ønsker å hjelpe til.

Coop Prix Degernes har allerede en slik løsning og kjører varer hjem over hele Rakkestad. Bunnpris kommer fredag med egen nettside hvor man kan bestille varer hjemkjørt.

Tidligere melde FrivilligSentral at de kan handle for de som ikke kommer seg ut eller har noen som kan handle for dem.

Bunnpris fortsetter med søndagsåpen butikk, men med en begrensning på 8 personer i butikken.

Helt til slutt ønsker kjøpmennene å berolige rakstingene. Det er nok mat til alle, ingen behøver å hamstre. Og de oppfordrer alle til å følge de nasjonale smittevernrådene samt de lokale rådene, skiltene og merkene i gulv.