Om innreise til Norge

Fra 29. januar får kun norske statsborgere og utlendinger som er bosatt i Norge reise inn i Norge. Noen unntak gjelder. Det betyr at blant andre gjestearbeidere og familiemedlemmer som besteforeldre, voksne barn, foreldre til voksne barn og kjærester ikke lenger kan komme på besøk. Det er fortsatt obligatorisk testing, reiseregistrering, karantene og karantenehotell for de som kan reise til Norge.

Alle innreisende til Norge må sette seg inn i viktig informasjon om innreiseregistrering, innreisekarantene, testplikt og karantenehotell.
Retningslinjer om innreise og testplikt finner du på regjeringen.no.

Pressemelding 27.01.21 om strenge innreiseregler - Regjeringen.no

Spørsmål og svar om innreise, testing mm - Regeringen.no

Innreiseregistrering
For bedre smittekontroll skal alle som reiser til Norge fra røde land registrere seg før de krysser grensen. Dette gjelder også norske statsborgere. 
Innreisende skal registrere seg før ankomst til Norge, og reisen kan kun registreres når det er mindre enn 72 timer til innreisetidspunkt.

Regler ved innreise til Norge - HelseNorge.no

Gå direkte til digital innreiseregistrering - entrynorway.no

Karantenehotell for Rakkestad kommune
Personer som ikke har fast bolig (leid eller eid) eller egnet karantenested gjennom arbeids- og oppdragsgiver i Norge, må oppholde seg på karantenehotell.

Informasjon om karantenehotell - Regjeringen.no

Innreisende som må bo på karantenehotell i karanteneperioden får informasjon om karantenehotell av politiet på grenseoverganger og ankomstpunkter til Norge. Karantenehotell for Rakkestad kommune er Quality Hotel Sarpsborg. 

Et opphold på karantenehotell vil koste 500,- kroner per natt for privatpersoner over 18 år og arbeids- eller oppdragsgivere. Barn mellom 10 og 18 år har en egenandel på 250,- kr per natt, og barn under 10 år er unntatt egenandel når de bor sammen med foresatte.

Grensependlere skal testes hver syvende dag
Arbeidstagere som bor i Sverige og dagpendler til Norge for å jobbe skal testes hver syvende dag.

Det er arbeidsgivere som er ansvarlig for å følge opp disse kravene om testing, dette gjelder arbeidsgivere i hele landet. 

Rakkestad kommune tilbyr testing til grensependlere ihht retningslinjene.

Mer informasjon om hvordan du som arbeidsgiver bestiller time til covid-19 test for grensependlere og arbeidsreisende finner du her:

Her finner du mer informasjon om testing for grensependlere og arbeidsreisende

Informasjon in several languages

Informasjon til reisende som ankommer Norge - Helsedirektoratet.no