Hans Henrik Heier - med trommer som hovedinstrument

Hans-Henrik-Heier-kulturstipend-2020_Rakkestad-kommuneHans -Henrik kommer fra Rakkestad. Han går siste året ved Kongshaug Musikkgymnas, en videregående skole utenfor Bergen. Her har han trommer som hovedinstrument, og han ønsker å satse på dette instrumentet videre.
Hans-Henrik begynte å spille trommer da han var to år. Han har gått på kulturskolen i Rakkestad og vært aktivt medlem av korpsene i kommunen. Nå er han en stor del av det musikalske miljøet på Kongshaug Musikkgymnas, der han får mye erfaring innen samspill både på og utenfor skolen. Hans-Henrik var blant annet med som vikar i NM i Brass i januar i år og har deltatt på flere spilleoppdrag, som for eksempel på Ung Landsmøte i 2019.

Hans-Henrik ønsker å satse videre med trommer. Musikkbransjen er en hard og usikker bransje som han ønsker å prøve seg på. Derfor skal han søke på forskjellige musikkstudier til neste skoleår, Universitetet i Agder, NLA Staffeldsgate og Griegakademiet i Bergen. På disse studiene får han god undervisning i hovedinstrument og andre musikkfag, som krever mye motivasjon og pågangsmot.

Dersom han vinner dette kulturstipendet ønsker han å kjøpe ny skarptromme og nye cymbaler. Med nytt utstyr kommer nytt pågangsmot og ny spilleglede, sier han. Hans-Henrik hadde satt veldig stor pris på støtte fra sin hjemkommune, der han lærte sine første trommegroover.

Marte Emilie Elverhøi - fullt fokus på dansen

Marthe Emilie har drevet med turn og dans siden hun var 3 år.

Hun er fast medlem av Ruby Company (Contemporary) og Ruby Crew (Hip Hop) som gikk helt til Landsfinalen i UKM i 2019. Marthe har blitt akseptert på flere høyskoler, og har begynt på Bårdar Danseinstitutt.

Hun søker på Rakkestad Kommune sitt kulturstipend for å få støtte til videre satsing innen sitt felt. Dette er et studium som koster mer enn hva som blir dekket av Statens Lånekasse. I tillegg er det krav om å kjøpe mye dyrt utstyr. Hvis hun får stipendet, vil hun bruke det til studieavgift og undervisningsmateriale.

Marthe har valgt en veldig tøff karriere, men samtidig er dansen utrolig viktig for henne. I en veldig utfordrende ungdomskole og videregående periode har dansen gitt Marthe den mestringsfølelsen som har gjort at hun i dag har selvtillit nok til å opptre foran hundrevis av mennesker.

Et stipend ville være en anerkjennelse som betyr mye mer enn bare en økonomisk hjelp.

Adrian Westlie - satser fullt på løping

Adrian Westlie  Kulturstipend 2020 - Rakkestad kommuneAdrian studerer på Norges Idrettshøgskole og satser fullt på løping. Hoveddistansen er 1500m, men han deltar også på 800m og 5000m.
Grunnet skader har han ikke fått de resultatene han hadde håpet på de to siste årene, men treningen nå viser gode tider og stor framgang, og det er realistisk å håpe på at han kvalifiserer seg til U23 EM. Da vil han også ha en plass på rekruttlandslaget neste år. 

Dersom Adrian får kulturstipendet går pengene til løpsrelatert utstyr som laktatmåling, sko og klær. Laktatmåling er det viktigste måleverktøyet han bruker for kvalitetssikring av øktene sine. Han sliter ut rundt 6 par i året.