Malin Søtorp Solberg

Malin er ei svært ivrig og seriøs idrettsjente som har lyst til å satse på idrett også i framtiden. Malin har bedrevet mange idretter i oppveksten fordi hun synes idrett i nesten alle former er gøy. Hun har over tid vært med på turning, håndball, fotball, friidrett og litt langrenn.

Nå har hun konsentrert seg om å kaste håndball for Degernes IL, samtidig som hun hevder seg svært godt på løpebanen der hun representerer Sarpsborg IL. Malin blir kjørt til Sarpsborg tre ganger i uka slik at hun kan delta på fellestreninger med SIL. I fjor (2020) oppnådde Malin svært gode resultater på løpebanen.

På årsstatistikken(friidrett.no) for jenter 14 år(2020) ble Malin på nr. 3 på 600m(1.40.59), nr. 3 på 800m(2.19.2), nr. 4 på 1500m(4.46.75) og nr. 2 på 5km med tiden 18.10(statistikk fra kondis.no). Hun fikk også sølvmedalje i Tyrvinglekene innendørs(600m) der hun tapte med 1/100. Tiden hun fikk der (1.39.98) er den syvende beste tiden innendørs gjennom tidene i 14-årsklassen. Malin fikk også sølv på 600 m og bronse på 1500m under Lerøy-lekene som er Østlandsmesterskapet for 13 og 14 åringer.

Malin søker om kulturstipend slik at hun kan få en oppmuntring i treningshverdagen. Det er alltid ønskelig med nye løpesko, idrettsklær, støtte til treningsleir, laktatmåler etc.

Peder Aabogen Haugaard

Peder-Aabogen-Haugaard_Foto-privatPeder er 17 år og driver med orientering.

Helt siden han han var liten vært med på orientering og deltatt i orienteringsmiljøet. Først startet det opp i Rakkestad i Skaukameratene orienteringslag. Da var det et godt miljø der, som både hadde fokus på trivsel og idrettsglede. Etter hvert trengte han større utfordringer og meldte overgang til klubben Indre Østfold orienteringsklubb. Der var han aktiv noen år. I dag løper Peder for Halden skiklubb og satser aktivt som eliteløper på nasjonalt nivå. Han går i 2. klasse på Toppidrett ved St.Olav vgs skole, der han forsøker å kombinere skole og trening.

Selv om Peder trener mye utenfor kommunen synes han det er morsomt å bidra for bygda si. Han har blant annet synfart og tegnet skolegårdskart som kan brukes for elevene på Kirkeng, Bergenhus og Rakkestad ungdomsskole. Han har også revidert endringene i Fladstadparken etter at det ble satt i gang hogst og lagd frisbeebane.

Peder ønsker å bruke pengene på treningsutstyr og sko som brukes på de ulike underlagene som han trener på. Stipendet ville også komme godt med i bidrag til reiser når han skal delta på Norgescup. I år skal Peder forhåpentligvis løpe Norgescup blant annet i Trondheim, Oslo, Telemark og Vestfold. Her blir det mye reising og utgifter på blant annet overnatting.