Om koret

Som mange andre, lot vi oss røre og inspirere av Demenskoret som gikk på NRK i vinter. En dag i februar tok diakonimedarbeider i Rakkestad sokn, Marianne Sandvik, kontakt med demenskoordinator i Rakkestad kommune, Solveig Reinfjord, for å høre om vi ikke skulle starte opp noe tilsvarende her i Rakkestad. Hun sa ja uten å nøle, og planleggingen startet med en gang.

Koret er tilrettelagt for mennesker med demens, men også åpent for andre som har lyst til å være med å synge. Første øvelse var 13. april, og det kom 13 deltakere til koret, i tillegg til noen pårørende og andre som ville støtte opp om koret. 
Marker Sparebank overrasket koret med en sjekk på hele 10 000 kr! 

Mange engasjerte bidragsytere

Mange hadde lyst til å være med å bidra. Natanael Orgelman er med som pianist, og flere andre engasjerte og kunnskapsrike frivillige. Noen er med som medsangere, andre sjåfører for hjemmeboende, noen koker kaffe, og ikke minst har alle en viktig rolle i det sosiale miljøet rundt kormedlemmene.

Sosialt og godt miljø

Hver øvelse starter med en kaffekopp og noe enkelt å spise - Kringla bakeri er generøse og sponser med bakevarer. Etter en halvtimes tid med kaffe og prat, starter øvelsen. Koret synger kjente og kjære sanger, og sanggleden er enorm! Det synges og nynnes, smiles og gynges i takt. Gleden over kjente melodier og tekster er stor. Allerede første øvelse følte vi at dette var en umiddelbar suksess, og at det er veldig meningsfullt å være en del av. 

Korøvelsene finner sted i kantina på Skautun sykehjem for å gjøre koret tilgjengelig for de som bor på og rundt Skautun. 

Hvis alt går etter planene fortsetter Kor Solglimt også til høsten, nye medlemmer er hjertelig velkomne! 

Kontaktinformasjon

Ønsker du å komme i kontakt med Kor Solglimt?

Solveig Reinfjord
Fagansvarlig demens og alderspsykiatri i Rakkestad kommune
Telefon: 940 17 709 /  69225500
e-post: solveig.reinfjord@rakkestad.kommune.no

Teksten er skrevet av diakonen for menighetsbladet og kommer på trykk i neste menighetsblad.