Fra programmet som er laget før avreise kan vi lese følgende:

Rakkestad - Berlin søndag - mandag

Avreisen fra Rakkestad ungdomsskole kl. 11.15 søndag. En kort stopp på Haaby før reisen gikk videre til Varberg og litt mat. 
Destinasjon søndag var Trelleborg og TT-Line ferjen til Travemünde med avgang kl. 22.30. 

Ankomst Travemünde kl. 08.00 mandag morgen. Etter frokost før ankomst settes kursen mot Berlin og buss-sightseeing av noen av Berlins mest kjente severdigheter. Blant annet Brandenburger Tor og Riksdagen og det offisielle minnesmerket for Berlin-muren i Bernauerstrasse, hvor en del av den originale muren med omgivelser er bevart. Her er historien om delingen av Berlin dokumentert.
Mat og overnatting på Hotel Meininger Airport.

Berlin tirsdag

3.   DAG Tirsdag 21.03.23 BERLIN
Frokost på hotellet
Vi kjører til Brandenburger Tor. Derfra vil det bli gaidet tur til fots. Lunsj ikke inkludert. Etter lunsj vil det bli anledning til å vandre i sentrum. Husk at ingen går alene.
Om kvelden samles vi til middag og tematime om livet under Stasiregimet med tidsvitne fra den kalde krigen. 
Overnatting på hotel Meininger Airport. 

Berlin onsdag

4.   DAG Onsdag 22.03.23
ALTERNATIV 1: BERLIN
Vi spiser frokost på hotellet før vi reiser og opplever Berlin. 
Vi reiser til Berlin Zoo hvor vi vil besøke dyrepark og akvarium. Etterpå blir det mulighet for å vandre i den vestlige delen av Berlin. Lunsj ikke inkludert.
Mat og overnatting på hotel Meininger Airport.

Torsdag

5.   DAG Torsdag 23.03.23 BERLIN – ORANIENBURG – FÜRSTENBERG - ROSTOCK
Etter frokost reiser vi til KZ Sachsenhausen. De fleste forhenværende norske fanger har sittet i denne leiren. Her vil reiseleder informere om leiren og det vil bli oppgaveløsning i små grupper. Reisen går videre til Fürstenberg, hvor vi spiser. Etter mat blir det en omvisning i kvinneleiren KZ Ravensbrück.
Vi kjører videre til Rostock, hvor vi går om bord i TT-Line ferjen til Trelleborg med avgang kl. 2315. Etter mat overnatter vi i 4-sengs lugarer.