Bygget er totalt på 800 kvm og består av 12 leiligheter, hver på ca 50 kvm, fellesareal, kontorer, møterom, tekniske rom, utearealer og parkeringsplasser med boder. Omsorgsboligenen ligger plassert midt i byggefeltet på Fladstad, som ble påbegynt i 2011.

Prosjektleder i Rakkestad kommune, Jon Ådalen, er storfornøyd med prosjektet og er glad for at Rakkestad kommune nå kan ta over et moderne og fremtidsrettede boliger.

Seksjonsleder Bo- og aktivitetstjenester, Ann Helen Herland Lund, gleder seg til å ta i bruk boligene og til at beboerne flytter inn 1. september. Før den tid skal 16 ansatte, fordelt på 7 årsverk, lære bygget å kjenne, få opplæring i rutiner og arbeidsprosesser og sørge for at hverdagen i boligene blir veldig bra. 

- Boligene er lyse og moderne og inneholder alle nødvendige fasiliteter. Jeg gleder meg til at beboerne skal flytte inn, sier Herland Lund. 

Omsorgsboliger_utvendig_fra syd.jpg Omsorgsboliger_bakside_motsyd.jpg
Boligene får fin uteplass Bakside mot eksisterende bebyggelse

 

Prosjektet har en totalramme på kr 31 millioner. Øst AS vant totalentreprisen, og har bl.a. brukt den lokale entreprenøren Bøhn Anlegg til grunnarbeider. Byggestart på prosjektet var november 2017, og nå etter 8 måneder er altså boligene overtatt av Rakkestad kommune.

Hver leilighet har egen kjøkkenkrok, soverom, bad, gang og bod. I tillegg har beboerne tilgang til fellesarealer med både kjøkken og tv-stue, så her er det lagt til rette for sosialt samvær for de som ønsker det.

Omsorgsboliger_leilighetmgang.jpg Omsorgsboliger_dusj_toalett.jpg
Leiligehtene er lyse og fine Bad med toalett

Tekniske løsninger

Bygget er moderne og full av tekniske løsninger, og man har hatt fokus på sikkerhet og komfort til de som skal bo og jobbe der.

Omsorgsboliger_brannsikring.jpg Omsorgsboliger_sprinkleranlegg.jpg   Omsorgsboliger_tekniskeløsninger.jpg
Branndør til fellesrommet Sprinkleranlegg   Prosjektleder Jon Ådalen