Husmannsplasser i Rakkestad - ny utgave av boka

Styret i Rakkestad historielag har vedtatt at det skal trykkes et nytt opplag av boka Husmannsplasser i Rakkestad. Historielaget har opprettet en egen komite som arbeider med boka, i nært samarbeid med Lokalsamlingen.

Første utgave

Første utgave av boka ble utgitt i 2015. Boka er snart utsolgt. 
I ettertid har man oppdaget at boka innholder noen feil. Noen av disse er allerede rapportert inn og vil bli rettet i boka. 

Målet med boka er at den skal være så korrekt som mulig, derav denne henvendelsen til kommunens innbyggere.

- Vi håper at de av dere som har kjennskap til kommunens historie bidrar. Dere må gjerne lese om igjen de kapitlene som har innhold som dere har et forhold til, og gi oss beskjed dersom det er noe som bør rettes opp. Dersom det foreligger gamle papirer og dokumenter som knytter seg til husmannsplasser i Rakkestad vil vi gjerne ha en kopi av dette, sier Halvard Berg, medlem i komiteen for nyutgivelsen av boka.

- Disse nye opplysningene vil komme med i den nye boka og bidra til å gjøre den så korrekt som mulig. De som har kjøpt boka tidligere vil få et lite hefte med de korrigeringer som er gjennomført i den nye utgaven, gratis. Vi har som mål at nytt opplag og det nye hefte skal være klart til høsten 2024, avslutter Berg.

Boka kan leses på Lokalsamlingen

De som ikke har boka, men ønsker å lese den kan henvende seg til Lokalsamlingen i kulturhuset, etter forhåndsavtale.