Nå skal du, og dine venner velge retningen videre i livet. For mange av dere betyr det videregående skole. Noen vil kanskje gå rett ut i jobb, mens andre vil gå på folkehøyskole eller velge en helt annen opplevelse. Uansett hva du velger å gjøre så er valget ditt. Jeg håper og tror du gjør et godt valg. Husk bare at det er mulig å velge noe annet hvis det ikke ble slik du hadde forestilt deg.
 
Du har helt sikkert tenkt mye på dette, og fått mange gode råd om hva du burde velge. Noen har gitt deg råd om å tenke på hva som er best for deg, hvilken jobb som passer deg, hvilken jobb du tjener mest i, hvilke jobber som kan gjøre deg lykkelig og andre gode og viktige råd.  Hvis du synes det har vært et vanskelig valg, er du garantert ikke alene om det. 
 
Jeg skal ikke fortelle deg hva du skal velge, DET valget er ditt, men jeg kan fortelle deg litt om hvordan jeg opplevde valget mitt. Jeg var fast bestemt på at jeg skulle gå yrkesfag på videregående skole. Jeg valgte naturbruk, for nærhet til naturen var viktig for meg. I ettertid har jeg ikke angret på valget, men jeg kommer aldri til å glemme hvor usikker jeg var første skoledag på videregående skole hvor jeg ikke kjente noen og hadde veska full av bøker. Selv om valget var riktig for meg, kunne det også ha vært galt, og da er det viktig å huske at slike hendelser fører med seg gode erfaringer. 

Nå står sommeren for døra. Jeg håper du nyter late dager, får gode opplevelser sammen med familie og venner, og lader batteriene slik at du er klar når høsten kommer.
 
Gratulerer med vel gjennomført grunnskole og lykke til videre!