Veggedyr spres med reisebagasje, transport av brukte møbler, annet innbo og brukt sengetøy. Arten forekommer gjerne på steder hvor det er stor gjennomtrekk av mennesker, som hotell, campinghytter, ungdomsherberger og studenthjem.

Herfra transporteres veggedyrene gjerne med til nye overnattingssteder eller private hjem. Når veggedyret først har etablert seg i et rom, kan det på egenhånd spre seg til flere rom eller andre leiligheter i samme bygning.

Når man skal oppdage eller bekjempe veggedyr, må man kjenne til oppholdsstedene. De oppholder seg først og fremst der man sover (i seng eller sofa) og gjemmer seg i sprekker og små hulrom. Veggedyrene kan imidlertid også ha tilhold ganske langt fra sengen. Eksempler på slike gjemmesteder er baksiden av skap og bilder, i sprekker i panel, bak lister ved gulv, tak, dører eller vinduer, bak løsnet tapet, i stikkontakter og elektriske apparater, bak ledninger eller ved rørgjennomføringer.

Veggedyr stikker vanligvis mennesker om natten og suger fortrinnsvis blod på steder som ikke er dekket av tøy. Veggedyr vil normalt ikke overføre sykdommer til mennesker. Den vanligste måten å få veggedyr inn i boligen på er via bagasjen hvis man har overnattet på steder med veggedyr. Man bør derfor ta visse forhåndsregler når man er ute og reiser: Hold mest mulig av bagasjen i kofferten til enhver tid. Ta kun ut det som man til en hver tid trenger. Plasser kofferten vekk fra senga, gjerne oppe på koffertstativ om et slikt finnes.

Les mer om veggdyr på hjemmesiden til Folkehelsa: Veggedyr.