- Ikke fjern flaggene er fungerende ordfører Iselin Bjørnstad sin klare beskjed. - Flaggene henger lovlig i stengene og selv om man er uenig i tillatelsen, finnes det andre måter å uttrykke det på enn å drive med vandalisme.

Juni er den internasjonale Pridemåneden og mange steder i Norge, og verden, markeres dette med ulike arrangementer og med flagg i flaggstenger. BygdePride Rakkestad ble stiftet 29.06.19. Formål er å arbeide for samhold og mangfold i Rakkestad kommune. Organisasjonen søkte, og fikk innvilget, tillatelse til å henge flagg i flaggstenger i Rakkestad kommune også i 2019.

Dette er andre gang det fjernes regnbueflaggflagg og snorene klippes. Hærverket er anmeldt av Rakkestad kommune, BygdePride Rakkestad har anmeldt tyveriet av flaggene. Anmeldelsene vil fortsette så lenge dette pågår.

Ordfører Iselin Bjørnstad er tydelig på at debatten og hærverket ikke er noe positivt for Rakkestad. Vår visjon er Mangfold og Samhold, og det er viktig at vi som samfunn står sammen om dette. Vi må akseptere og tåle at vi er forskjellige. Vi skal også tåle å være uenige, men diskusjonen må foregå innenfor de demokratiske og respektfulle spillereglene, sier Bjørnstad.

- Det er ikke hyggelig når Rakkestad blir kjent for å være en kommune som ikke mener at menneskerettigheter er viktig og at det er helt ok å ta seg til rette, sier Bjørnstad. Hun sier videre at dette ikke gjør det enklere for de som ikke tør å stå frem med sin legning. 

- Å få være den man er og elske den man vil er en menneskerett, forteller en engasjert fungerende ordfører Iselin Bjørnstad.

J- Jeg er glad for at det er mange i Rakkestad synes dette er en viktig sak og støtter den fullt ut, avslutter fungerende ordfører Iselin Bjørnstad.