I løpet av skoleåret har Ungt Entreprenørskap gjennomført programmet SMART med over 1 500 skoleelever på mellomtrinnet i hele fylket. Gjennom kreative øvelser har elevene avdekket små eller store hverdagsproblemer. Elevene har jobbet i grupper for å lage oppfinnelser som løser et problem. Deltagerne på SMARTingen 2015 har gått videre fra finaler på sine respektive skoler.

Stolte vinnere
Elevene konkurrerte denne gangen i flere kategorier. Noen av skolene har gjennomført SMART med fokus på trafikk. Disse deltagerne konkurrerte i kategorien Årets Trafikk SMART. I tillegg hadde publikum anledning til å stemme over sin favoritt ettersom det også ble delt ut en publikumspris. Alle gruppene konkurrerte også om å vinne den gjeveste prisen av dem alle, nemlig SMARTingen 2015.

Etter engasjerte diskusjoner, kom juryen frem til følgende resultat:

SMARTingen 2015:
1. plass: SMART Hunt, Bergenhus skole, Rakkestad
2. plass:  SMART overgangsskilt, Os skole, Halden
3. plass: Kombi kart og kompass, Bergenhus skole, Rakkestad

Trafikk SMARTingen 2015
1. plass: SMART Car Security, Os skole, Rakkestad
2. plass: Superhjelm, Os skole, Halden
3. plass: Light Security, Refsnes skole,  Moss

Publikumsprisen gikk til The Dream Maker fra Karlshus skole i Råde.

Ordføreren imponert
- Det er utrolig morsomt at Rakkestadskolene markerer seg på en så positiv måte. Vi vet det jobbes godt, derfor er det gledelig å se at det gir resultater. Som ordfører blir jeg stolt og glad og gratulerer alle sammen, både vinnerne, men også alle som har deltatt.

Stolt rektor
- Et mobilt jakttårn, som er en smart ting og i tillegg er både nyttig og innovativt, gjorde sitt til at to elever fra Bergenhus skole ble kåret til årets SMARTing. Kreativitet, engasjement og interesse er viktige stikkord for "smartingene". Bergenhus skole gratulerer vinnerne og alle deltakerne i konkurransen, sier rektor ved Bergenhus skole, Lise Markestad.

Rektor ved Os skole, Lena Hågensen, istemmer og sier hun er stolt over flinke elever og synes det er flott at deres tanke og idè blir belønnet.

Rakstingen Irene Bergsland er grunnskoleansvarlig for Ungt Entreprenørskap Østfold og sier hun er veldig imponert over hjembygdas satsing på UE og stolt over de gode resultatene skolene oppnår.