Prøvesvar fra koronatest finner du når du logger deg inn på helsenorge.no. Mange som har tatt koronaprøver logger seg på prøvesvarsiden flere ganger fordi man er spent på å finne ut om resultatet på koronatest er kommet. Nå kan du få et varsel til din mobiltelefon eller e-post når prøvesvaret er klart. Da slipper du å logge deg på tjenesten flere ganger fordi du er spent på resultatet.

Hvordan får jeg et slik varsel?
For å få telefon- eller epostvarsel, må du ha opprettet en brukerkonto på helsenorge.no. Over 4 millioner innbyggere har allerede en brukerkonto der. Hvis du er usikker på om du har en brukerkonto, kan du gå til helsenorge.no og velge logg inn. Personer som ikke tidligere har brukt Helsenorge vil får spørsmål om de ønsker å samtykke til bruk.

Du kan bestemme om du vil ha varsel på SMS, e-post eller begge deler. Dette gjør du ved å endre dine innstillinger på helsenorge.no/kontaktinformasjon.

Når du har fått varsel på SMS eller e-post om ditt prøvesvar

Prøvesvaret finner du i Prøvesvar-tjenesten på Helsenorge. Den finner du lenke til fra ulike steder, som for eksempel på Helsenorge-forsiden, i menyen, eller i oversikten over tjenester på forsiden. Du kan også gå til meldingen du har fått i innboksen og følge lenken i den til Prøvesvar-tjenesten. Meldingen kommer frem ved å klikke på navnet ditt som står oppe til høyre på siden når du er pålogget. Der ser du at du har fått en ny melding. Denne er litt mer utfyllende enn varslet som kom på SMS eller e-post, men inneholder ikke selve prøvesvaret.

provesvarsiden-kopi.png
Figur 2: Slik vises melding om at prøvesvaret er klart når du er pålogget som bruker. Du kommer rett til prøvesvar ved å klikke på lenken «Prøvesvar-tjenesten».


Hvilke prøvesvar finner du på helsenorge.no?
Du får tilgang til dine egne prøvesvar samt prøvesvar til dine barn i alderen under 16 år. Flere virus og bakterier kan gi luftveisinfeksjon og symptomer som kan ligne på covid-19. I jakten på riktig diagnose kan det derfor være aktuelt at legen rekvirerer andre analyser for luftveisinfeksjoner. Også disse prøvesvarene vises på siden.

Du varsles samtidig som legen får svaret
Du får varsling og tilgang til resultatet samtidig som kommunelegene, så hvis du får et positivt svar er det viktig at du følger retningslinjer fra fhi.no, selv om ikke smittesporingsteamet har tatt kontakt med deg ennå. Smittesporingsteamet tar kun kontakt ved påvist/positivt svar.

 

Denne artikkelen er hentet fra FHI.no.