Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
9. januar:

Koronatesting på hverdager, ring servicekontoret 69 22 55 00 mellom kl 08.00 - 15.30. For generelle spørsmål, ring Folkehelseinstituttets koronatlf: 815 55 015 fra kl 08

Koronavirus - Rakkestad kommune informerer

En ansatt ved Os skole bekreftet smittet - 7. trinn med hjemmeundervisning neste uke, pr. 15.01-21

I tillegg til at en ansatt ved Os skole er bekreftet smittet er en lærer tilknyttet 7. trinn satt i karantene grunnet nærkontakt til smittet. Karantenen medfører noen utfordringer med personalresurssene som gjør at 7. trinn har hjemmeundervisning også kommende uke. Elevene er ikke nærkontakter til den smittede og er av den grunn ikke i karantene.  

Siden 7. trinn har hatt hjemmeundervisning denne uken er alt av læremidler og nødvendig utstyr allerede i hjemmene. 

Os skole

Vaksineringen er godt i gang i Rakkestad

Vi er kommet godt i gang med vaksinering ved Skautun, omsorgsboligene og ansatte. Forrige uke og denne uken ble det satt 36 doser, tilsammen 72. Neste uke er det ventet 24 doser til Rakkestad, i uke 4 venter vi 48 doser. Disse tallene kan endre seg som følge av endret antall doser inn til landet.  Går alt etter planen vil noen innbyggere få tilbud om vaksine i uke 4. 

Vaksinesprøyte.jpg

Skolene på rødt nivå til og med tirsdag

Barneskolene og ungdomskolen i Rakkestad vil være på rødt nivå til og med tirsdag 19.01.2021. Endringer til gult nivå fra onsdag avhenger av informasjon som fremkommer på Regjeringens pressekonferansen mandag 18.01 og vedtak i kriseledelsen tirsdag 19.01.

Bergenhus skole  013

2 smittetilfeller i skole, pr. 13.01-21

En lærer ved Os skole og en elev ved Bergenhus skole er bekreftet smittet av covid-19. Dette får noen praktiske konsekvenser for skolehverdagen som dere kan lese mer om her.

Bergenhus skole - Rakkestad skole

Informasjon om barnehage og barneskole, pr. 12.01-21

Barnehagene er fra onsdag 13.01 tilbake på gult nivå. 

Det er svært kaldt ute og det er krevende å opprettholde kohortkravene på rødt nivå. Barn smittes svært sjeldent, derfor anbefaler kommunelege Astrid Rutherford å sette barnehagene tilbake til gult nivå. Kriseledelsen er enig i den vurderingen.
Åpningstiden blir kl. 08.00 - 15.00 ut denne uken. Fra mandag 18. januar blir åpningstidene kl 07.30 - 16.30. 

Foreløpig fortsetter barneskolene på rødt nivå. 

Os_1

2 klasser i karantene ved ungdomsskolen, pr. 10.01-21

Lørdagskveldens testresultater viser ingen flere positive prøvesvar på elever. Det betyr at det foreløpig er oppdaget et smittetilfelle.

Det betyr at klassene 9a og 9b settes i karantene til om med søndag 17. januar. Dette gjelder også 4 ansatte. Elevene og de ansatte testes mandag formiddag. Nærmere informasjon om dette kommer i egen Transpondermelding søndag.

Klasse 9c og 9d er ute av karantene. Elevene oppfordres til å følge de lokale og nasjonale smittevernregler og ha få nærkontakter. Opplever noen av elevene i 9c og 9d symptomer på covid-19 skal de isolere seg og bestille test.

Hele trinnet har hjemmeskole den neste uke (uke 2). Nærmere informasjon om gjennomføring av dette og hvordan elevene skal få hentet utstyr informeres om i egen Transpondermelding søndag.

Rakkestad ungdomsskole.jpg

Entrynorway.no - all persons must register prior to crossing the border, pr. 08.01-21

In order to improve infection control, all persons travelling to Norway must register prior to crossing the border. This also applies to Norwegian citizens. The purpose of registration is to ensure compliance with the duty to quarantine, to strengthen infection control and to contribute to improved contact tracing – and thereby limit import infection.
Travellers must register prior to their arrival in Norway and may only register their journey within 72 hours of their time of arrival.

Svinesund

Covid-19 vaksinering i Rakkestad kommune, pr. 07.01-21 

Rakkestad kommune mottar i uke to 30 doser covid-19 vaksine. Disse settes på beboere på Skautun sykehjem og helsearbeidere (ca 20%). Vi regner med å få samme antall doser neste uke og fortsetter med samme vaksinasjonsplan.

Dose nr 2 settes minst 21 dager etter første dose. Full immunitet oppnås 1-2 uker etter siste dose.

Fra uke 4 kan det være mulig at vi kan åpne for vaksinasjon av innbyggere. Rakkestad kommune ringer opp alle over 64 år med tilbud om vaksine og oppmøtested og -tidspunkt. (Prioriteringsrekkefølgen ser dere lenger ned i denne artikkelen).

Det er viktig at alle tar telefonen, selv med et ukjent nummer som ringer.

Vaksinesprøyte.jpg

Einar Lilleaasen (93) fikk første koronavaksine i Rakkestad, pr. 07.01-21

Klokken 10.20 i dag, torsdag 07.01.21 satte fagsykepleier Linn Diana Engen den aller første dosen med koronavaksine i Rakkestad kommune. Med seg i vaksinetemaet hadde Engen fagsykepleierne Lise Grundt og Line Rakstad. Lege Raja Khuram Iqbal overvåket vaksineringen.

93 år gamle Einar Lilleaasen var første person som ble vaksinert i Rakkestad. Han fortalte at det ikke var særlig plagsomt og han oppfordrer alle til å ta vaksinen slik at vi blir kvitt denne sykdommen.

Einar Lilleaasen (93) får første koronavaksine i Rakkestad 07.01.21
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |