Våre representanter og vararepresentanter i rådet er:

Representanter Vararepresentanter
Ordfører Karoline Fjeldstad Varaordfører Iselin Bjørnstad
Opposisjonsleder Knut Magne Bjørnstad Representant Laila Olsen Rode
Rådmann Alt Thode Skog Assisterende rådmann Steffen Tjerbo 

Formålet

Indre Østfold interkommunale politiske råd har som formål å utvikle Indre Østfold som region. Rådet skal legge til rette for økt samarbeid mellom kommunene i regionen, og gjennom dette bidra til å skape en felles identitet i Indre Østfold.

Indre Østfold interkommunale politiske råd skal primært engasjere seg i saker som er av betydning for utviklingen av regionen. for det langsiktige og strategiske arbeidet skal det så langt som mulig utarbeides årlige handlingsplaner som forelegges kommunene til uttalelse.

Indre Østfold interkommunale politiske råds arbeid skal være av rådgivende og koordinerende art i saker som er av felles interesser for kommunene. Rådet har ikke myndighet til å fatte enkeltvedtak jf. kommuneloven §18-1 annet ledd.

Rådet innkaller alle formannskapene/aktuelle politikere når det foreligger saker av stor regional betydning.

Indre Østfold interkommunale politiske råd er ikke et eget rettssubjekt.

Hvem deltar i rådet og har alle stemmerett?

Dette er ett samarbeidsråd mellom kommunene:  Indre Østfold, Marker, Rakkestad og Skiptvet kommuner. Det er Indre Østfold kommune som har fast ledelse av representantskapet, de øvrige kommunene Marker, Skiptvet og Rakkestad rullerer på nestledervervet.

I Indre Østfold interkommunale politiske råd (IØIPR) deltar kommunenes ordfører, opposisjonsleder og rådmann. Ved forfall har disse hver sin personlige vara som trer inn.

  • Rådmannen har tale- og forslagsrett, men ikke stemmerett
  • Opposisjonsleder er med for å sikre bred politisk forankring.
  • Ved avstemming har hver kommune en stemme.

Indre Østfold interkommunale politiske råd (IØIPR) het tidligere: Indre Østfold Regionråd og var tidligere en del av Søndre Viken IPR (som tidligere het: Nedre Glomma regionråd).