Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
:

Digital timebestilling av koronavaksine og koronatest

Vaksineartikler

På denne siden vil du finne alle enkeltartikler som inneholder informasjon fra Rakkestad kommune vedrørende vaksinering for Covid-19.

Her er linken til hovedsiden for samlet vaksineinformasjon for Rakkestad kommune: 

Alt om koronavaksine 

Vaksinebestilling - vaksineregistrering, pr. 22.03-21

Fra mandag 22. mars åpner Rakkestad kommune for digital bestilling av time til vaksine. Samtidig åpner vi for at alle innbyggere kan forhåndsregistrere seg. Denne  registreringen sikrer plass i riktig risikogruppe.

Knappen for bestilling av koronatest vil være synlig, men ikke aktiv før tirsdag eller onsdag.

Lenger ned i artikkelen finnes det 2 veiledere som steg for steg viser bestilling av time til vaksinering og forhåndsregistrering.

Systemet Rakkestad kommune bruker kalles Remin og er bl.a utviklet av kommunelege i Hadsel kommune i Vesterålen, Ingebjørn Bleidvin. Det sikrer god og nær kunnskap om drift av kommuner og kunnskap om vaksine.

Koronavaksine-fhi-informasjon

Råd fra helseminister Bent Høie til fullvaksinerte eldre, pr. 26.02-21

I disse dager blir stadig flere eldre som bor hjemme vaksinert. De aller fleste sykehjemsbeboere har allerede fått andre dose av vaksinen.

I den forbindelse kommer Regjeringen nå med nye råd.

Rådene er de samme som for vaksinerte sykehjemsbeboere:

  • Eldre som er vaksinert kan leve mindre tilbaketrukket, men de bør fortsatt følge nasjonale og eventuelt lokale smittevernråd.
  • Det blir lov med klemming!
  • Fullvaksinerte eldre som bor hjemme kan ha fysisk kontakt med andre som er vaksinert.
  • De kan også ha fysisk kontakt med – og klemme – uvaksinerte personer, men bare et begrenset antall, og de samme over tid.
  • Eldre som er vaksinert kan leve mindre tilbaketrukket, men de bør fortsatt følge nasjonale og eventuelt lokale smittevernråd.

Når enda flere i samfunnet er vaksinert, vil vi kunne lette på flere av tiltakene. 

Jeg vil likevel minne om at vi fortsatt er i en sårbar situasjon.
Hvis vi slipper opp tiltakene for tidlig, eller hvis færre følger de nasjonale og lokale smittevernrådene, er det en risiko for at smitten stiger raskt og at vi mister kontrollen.

Det må ikke skje.

Hold derfor ut også den siste etappen – vi har aldri vært nærmere målstreken.

Koronavaksine-fhi-informasjon

Vaksinering starter opp i Industriveien 3 (Prior) denne uken, pr. 16.02-21

Onsdag kl 12.00 settes første vaksine på vårt nye vaksinesenter i Industriveien 3 (tidl. Prior). Etter 2 uke med planlegging og utbedringer begynner de nye lokalene å ta form. Vaksinesenteret har god kapasitet og kan utvides til å vaksinere mange hundre personer pr dag hvis antall tilsendte doser når et slikt volum. Foreløpig vet vi at vi får 114 doser denne uken (uke 7) og 120 doser neste uke. Dosene brukes til revaksinering, vaksinering av helsepersonell og innbyggervaksinering. Vi har så vidt startet å ringe de som fyller 82 år i 2021 og jobber oss nedover listen.

Siri Underdahl, Marie Schie Liseter, Anita Valleraune

Sender ut brev til alle innbyggere som fyller 18 år i 2021 og eldre med vaksineinformasjon, pr. 01.02-21

Rakkestad kommune sender i dag ut brev til alle innbyggere med bostedsadresse i Rakkestad og som fyller 18 år i 2021 og eldre.

Egenerklæringsskjema

Brevet er et informasjonsbrev om vaksinegjennomføringen i Rakkestad og har et egenerklæringsskjema som vedlegg. Dette skjemaet er det svært viktig at medbringes i utfylt stand når man skal vaksinere seg.

Skjemaet finner du også på våre informasjonssider om koronavaksine.

Har du ikke utskriftsmuligheter kan du hente skjemaet på servicekontoret i åpningstidene.

Digitalt eller pr post

Mange vil få varsel pr sms eller epost om at det har kommet digital post fra Rakkestad kommune.

Har du valgt Digipost eller e-Boks blir ikke brevet sendt ut som papirpost hvis du ikke åpner lenken, da du selv har valgt å motta post digitalt. 

Dersom du ikke har valgt Digipost eller e-Boks kan du lese brevet digitalt via Altinn. Åpnes ikke brevet innen 2 virkedager i Altinn, blir det skrevet ut og sendt som papirpost. Du vil motta brevet om ca en uke.

bokmal_vaksine_plakat_a3

Industriveien 3 (tidl. Prior) blir vaksinested fra uke 7, pr. 29.01-21

Rakkestad kommune har tegnet avtale om å benytte lokaler i Industriveien 3 (tidl. Prior) og bygger nå opp lokalene til et komplett vaksinesenter.

Det gjenstår noe arbeid innvendig. Vi gleder oss til å presentere de ferdige lokalene.

Vaksineringen starter opp i lokalene i uke 7. Frem til det vil kulturhuset benyttes.

De som får tilbud om vaksine får tydelig informasjon om oppmøtetid og -sted.

Vi takker Industriveien Utvikling AS ved Martin Levernes for god service og innstilling. De er med og bidrar til at dette kommer til å bli en meget bra løsning for Rakkestad.

Vi er forsiktige optimister og tror antall doser øker i ukene som kommer. Allerede neste uke, uke 5, får vi dobbelt så mange doser som først antatt. Da vil vi kunne tilby vaksine til mange flere innbyggere.

Vi ringer alle personer i Rakkestad, 85 år og eldre, med tilbud om vaksine og informasjon om tid og sted. Det er viktig at du har gjort deg opp en mening, og gjort de avklaringer du trenger, slik at du kan svare de som ringer. Vi anbefaler alle om å vaksinere seg.

Du mister ikke din rett til vaksine om du takker nei. Hvis du ombestemmer deg på et senere tidspunkt må du selv henvende deg til kommunen for timebestilling. Da kan du hende du må vente en stund.

Industriveien 3

Vaksineringen er godt i gang i Rakkestad, pr. 15.01-21

Vi er kommet godt i gang med vaksinering ved Skautun, omsorgsboligene og ansatte. Forrige uke og denne uken ble det satt 36 doser, tilsammen 72. Neste uke er det ventet 24 doser til Rakkestad, i uke 4 venter vi 48 doser. Disse tallene kan endre seg som følge av endret antall doser inn til landet.  Går alt etter planen vil noen innbyggere få tilbud om vaksine i uke 4. 

Vaksinesprøyte.jpg
1 | 2