Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Krigen i Ukraina

Stortingsvalget 2021

valglogo_gull_bokmaal_284x131.jpgNår du stemmer ved stortingsvalget, er du med på å bestemme hvilke 169 representanter som skal sitte i Norges lovgivende, bevilgende og kontrollerende forsamling de neste fire årene. Valgdagene i Rakkestad kommune er søndag 12. september og mandag 13. september, men allerede 1. juli er det anledning for de som ikke kan stemme i forhåndsstemmeperioden 10. august til 10. september eller på valgtingsdagene, til å avgi sin stemme etter avtale.

Stortinget har i år vedtatt midlertidige endringer i valgloven på grunn av pandemien. Tiltakene skal bidra til at valggjennomføringen tilrettelegges slik at alle velgere har mulighet til å stemme på en trygg måte og at den ikke fører til økt smitte. Det tilrettelegges spesielt for velgere  i isolasjon eller karantene. Valggjennomføringen skal følge egen smittevernveileder.

Rakkestad kommune har derfor blant annet endret stemmested til Rakkestadhallen for Sentrum krets, og tillegg vil hele hallflaten i Degerneshallen benyttes for Kirkeng krets. Dette er store gode valglokaler som er universelt utformet og som gir trygge rammer for valggjennomføringen.

Åpningstidene er også utvidet både i forhåndsstemmeperioden og på valgtingsdagene.