Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Krigen i Ukraina

A A A

Stor skogbrannfare - pressemelding

Publisert , Oppdatert 06. mai 2022
Pressemelding - Rakkestad brannvesen informerer

Det er for tiden meget stor fare for gress-, lyng- og skogbrann i Rakkestad kommune.

Rakkestad brannvesen ønsker derfor å minne om gjeldende forbud mot å gjøre opp ild i eller i nærheten av skog og utmark. Forbudet gjelder i perioden 15. april til 15. september.

Brannsjefen vurderer fortløpende om forbudet mot å gjøre opp også skal gjelde innmark. Dette kan innføres på kort varsel.

Det må nøye vurderes om det er forsvarlig å ta i bruk grill- eller kokeanretninger og utstyr som kan bidra til at vegetasjonen antennes. Dette gjelder også på tilrettelagte grillplasser. Det må også vurderes om det er forsvarlig å tenne røyk og røyke i eller i nærheten av skog og annen utmark i den tørre perioden vi er inne i nå.

Vi henstiller også til innbyggere som bor i eller oppholder seg i umiddelbar nærhet til skog om å være årvåkne og ikke nøle med å varsle brann.

Brannvesenet oppfordrer alle til å vise den største aktsomhet i forhold til bruk av ild i denne perioden vi er inne i. Skader oppstått som følge av bruk av alle typer ild eller annen aktivitet som fører til brann, kan medføre straffeansvar.