Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
:

Digital timebestilling av koronavaksine og koronatest

Råd og veiledning til lag, foreninger og arrangører

Regjeringen forlenger 5A-tiltakene i Rakkestad til og med søndag 25. april, pr.10.04-21

Regjeringen videreførte i dag tiltak etter kapittel 5A for deler av kommunene i Viken. Rakkestad er en av kommune som fortsatt er regulert av de strenge tiltakene.

I disse kommunene videreføres tiltaksnivå A: Asker, Bærum, Drammen, Eidsvoll, Enebakk, Fredrikstad, Gjerdrum, Lier, Lillestrøm, Lørenskog, Moss, Nannestad, Nes, Nordre Follo, Rakkestad, Rælingen, Råde, Sarpsborg, Ullensaker og Ås.

I disse kommunene blir tiltaksnivået nedjustert fra tiltaksnivå A til tiltaksnivå B:
Aurskog-Høland, Frogn, Halden, Hole, Hurdal, Hvaler, Indre Østfold, Jevnaker, Kongsberg, Lunner, Marker, Modum, Nesodden, Nittedal, Ringerike, Skiptvet, Vestby, Våler og Øvre Eiker.

I disse kommunene avsluttes de regionale tiltakene: Aremark, Flesberg, Flå, Gol, Hemsedal, Hol, Krødsherad, Nesbyen, Nore og Uvdal, Rollag, Sigdal og Ål i Viken samt Gran kommune i Innlandet.

Koronavirus - informasjon

Regjeringens plan for gradvis gjenåpning: Sammen ut av krisen, pr. 07.04-21

Statsminister Erna Solberg beskrev på dagens pressekonferanse hvordan Regjeringen ser for seg at samfunnet kan åpne opp igjen.

Gjenåpningen av Norge planlegges ikke rundt konkrete datoer, men tydeliggjør hvilke forutsetninger som må være til stede for å kunne åpne opp. Planen sier også i hvilken rekkefølge vi skal åpne opp de ulike delene av samfunnet. Takten i gjenåpningen bygger på data, ikke datoer. Barn og unge skal prioriteres først, deretter arbeidsplasser og næringsliv.

regjeringen_opengraph_image200x200

Korona; disse tiltakene gjelder i Rakkestad nå, pr. 11.03-21

Regjeringen la ikke frem nye tiltak på sin pressekonferanse tirsdag 9. mars, men advarte samtidig om at smittetallene må ned. Det ble varslet strengere nasjonale tiltak hvis R-tallet (reproduksjonstallet) forblir på 1,3 eller høyere.

Rakkestad kommune fortsetter å følge nasjonale regler og retningslinjer og beholder smitteverntiltakene på samme nivå som nasjonale regler og retningslinjer. Vi må samtidig være forberedt på at situasjonen kan endre seg raskt. 

Her er oversikt over de nasjonale smitteverntiltakene. 

2021_02_23_nasjonale-tiltak_16-9_1280x720

Oppdatert 09.02: Viderefører gjeldende regler og anbefalinger for Rakkestad fra torsdag 11.02 til og med onsdag 17.02

Regjeringen gjør noen endringer i forhold til hvilke kommuner som plasseres i de ulike nivåene. For Rakkestad sin del blir det ingen endringer den neste uke. Tiltakene gjelder frem til og med onsdag 17. februar.

Hele Regjeringens pressemelding kan leses her.

 Det muterte engelske viruset er oppdaget i flere andre kommuner rundt oss. Det betyr at Rakkestad fortsetter å være en del av ring-2 kommunene, i denne perioden begrunnet i utbruddet i Halden og Sarpsborg. Tiltakene varer i første omgang til og med onsdag 17. februar.    

Koronavirus - informasjon

Rakkestad kommune forlenger lokal forskrift - følger Regjeringen og åpner opp for barn og unge innendørs, pr. 19.01-21

Rakkestad kommunestyre vedtok enstemmig i dag å forlenge den lokale covid-19 forskriften. 

Organisert aktivitet for barn og unge til og med 19 år får starte opp, men kamper, cuper og turneringer må vente.

Kino, teater, konsertsteder og tilsvarende kultur- og underholdningssteder, steder der det pågår underholdnings- og fritidsaktiviteter samt tros- og livssynshus må holde stengt. Gjelder ikke begravelser.

Forskriften gjøres gjeldende i 2 uker i perioden 19.01.2021 – 02.02.2021. 

Korona-infobilde-pressemelding

Pressemelding 05.01.2021 - Rakkestad kommune innfører lokal forskrift

Rakkestad kommunestyre vedtok enstemmig i dag en covid-19 forskrift for perioden 05.01.21 - 18.01.21.

Rakkestad kommune fastsetter på grunnlag av både den lokale og nasjonale situasjonen en egen Covid-19 forskrift for å holde kontroll på og redusere smitte og smitteomfang i Rakkestadsamfunnet. Det er kritisk for kommunale velferdstjenester, enkeltmenneskers trygghet og lokalsamfunnets fungerende at Rakkestad kommune lykkes med sine oppgaver i bekjempelsen av viruset. 

Forskriften gjøres gjeldende i 2 uker i perioden 5.1.2021 – 18.1.2021. 

Korona-infobilde-pressemelding

Oppdatert søndag 03.01.21 - Alle organiserte fritidsaktiviteter, idrettsaktiviteter, kulturarrangementer og livssynssamlinger innendørs, anbefales utsatt til etter 18. januar.

Regjeringen kom søndag 03.01.21 med nye anbefalinger for de nærmeste 14 dagene. Rakkestad kommune følger disse anbefalingene.

Det er en uavklart smittesituasjon i Rakkestad. Det vil den fortsatt være en stund til. Utover i uke 1 vil vi ha en bedre oversikt over smittesituasjonen etter jule- og nyttårshøytiden. Av den grunn anbefaler Rakkestad kommune sterkt at oppstart av all gruppeaktivitet innendørs utsettes til uke 4, fra og med mandag 18. januar.

Utendørs aktivitet kan gjennomføres så fremt det er mulig å holde god avstand.

Koronavirus - informasjon
1 | 2 | 3 | 4 | 5