Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Krigen i Ukraina

Råd og veiledning til lag, foreninger og arrangører

Koronasituasjonen nå

I tråd med nye føringer fra regjeringen og smittetrykket i Rakkestad gjøres det endringer knyttet til håndtering av koronaviruset.

Koronavirus - informasjon

Smitteverntiltakene oppheves lørdag 12. februar kl 10.00

Regjeringen fjerner alle forskriftsfestede tiltak mot covid-19, inkludert krav om munnbind, en meter avstand og plikt til isolasjon ved sykdom. Noen regler beholdes for Svalbard. Endringene gjelder fra lørdag 12. februar kl. 10.00.

regjeringen_opengraph_image200x200

Meter'n, munnbind og sunn fornuft - mange lettelser i tiltak gjeldende fra kl 23.00 tirsdag 1. februar 2022

Kveldens pressekonferanse med regjeringen gav ikke uventet mange lettelser, gjeldende fra kl 23.00 i kveld.

Smittesporing blir et personlig ansvar, 1-meteren opprettholdes, krav om bruk av munnbind opprettholdes, isolasjonstid blir 4 dager, fortsatt bekreftende pcr for utvalgte grupper og opphevelse av antallsbegrensninger på arrangementer er noen av de nye reglene og anbefalingene.

Koronavirus - informasjon

Testing erstatter smittekarantene for husstandsmedlemmer og tilsvarende nære, pr. 25.01-22

Smittekarantene på 10 døgn for husstandsmedlemmer og tilsvarende nære kan erstattes med daglig testing. Forskriftendringen gjelder fra og med midnatt, natt til 26. januar og gjelder også for de som allerede er i karantene og uavhengig av vaksinestatus.

Personer som har gjennomgått covid-19 siste tre måneder er unntatt fra smittekarantene. I tillegg videreføres de særskilte unntakene som gjelder for bl.a. personell i kritiske samfunnsfunksjoner.

Koronavirus - informasjon

Endringer i rutiner for smittesporing, pr. 24.01-22

Rakkestad kommune gjør endringer i sine rutiner for smittesporing. Det vil ikke lenger være automatikk i at alle som har meldt positive hurtigtester ringes opp av smittesporerne. Endringen består i at de som melder positive hurtigtester mottar en sms med informasjon og lenker til ytterligere informasjon. 

Endringer er i tråd med anbefalinger fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

Koronavirus - informasjon

Åpner for mer publikum, pr. 21.01-22

Nå åpnes det for 1 500 personer innendørs og 3 000 utendørs. Åpninga gjelder for arrangementer med faste tilviste plasser og gjelder fra kl 12.00 i dag, fredag 21.01.22.

regjeringen_opengraph_image200x200

Strengere karanteneregler, pr.13.12-21

Fra midnatt natt til 15. desember blir det felles regler for karantene uavhengig av virusvariant. De nye reglene får ikke tilbakevirkende kraft.

Koronavirus - informasjon