Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
:

Digital timebestilling av koronavaksine og koronatest

Koronavirus - informasjon til ansatte

I menypunktene finner du som ansatt i Rakkestad kommune nyttig informasjon om Koronavirus, og her vil du også finne relevante artikler fra kommunen.

Vi oppfordrer deg som ansatt til å være innom siden regelmessig

Regjeringen forlenger 5A-tiltakene i Rakkestad til og med søndag 25. april, pr.10.04-21

Regjeringen videreførte i dag tiltak etter kapittel 5A for deler av kommunene i Viken. Rakkestad er en av kommune som fortsatt er regulert av de strenge tiltakene.

I disse kommunene videreføres tiltaksnivå A: Asker, Bærum, Drammen, Eidsvoll, Enebakk, Fredrikstad, Gjerdrum, Lier, Lillestrøm, Lørenskog, Moss, Nannestad, Nes, Nordre Follo, Rakkestad, Rælingen, Råde, Sarpsborg, Ullensaker og Ås.

I disse kommunene blir tiltaksnivået nedjustert fra tiltaksnivå A til tiltaksnivå B:
Aurskog-Høland, Frogn, Halden, Hole, Hurdal, Hvaler, Indre Østfold, Jevnaker, Kongsberg, Lunner, Marker, Modum, Nesodden, Nittedal, Ringerike, Skiptvet, Vestby, Våler og Øvre Eiker.

I disse kommunene avsluttes de regionale tiltakene: Aremark, Flesberg, Flå, Gol, Hemsedal, Hol, Krødsherad, Nesbyen, Nore og Uvdal, Rollag, Sigdal og Ål i Viken samt Gran kommune i Innlandet.

Koronavirus - informasjon

Korona; disse tiltakene gjelder i Rakkestad nå, pr. 11.03-21

Regjeringen la ikke frem nye tiltak på sin pressekonferanse tirsdag 9. mars, men advarte samtidig om at smittetallene må ned. Det ble varslet strengere nasjonale tiltak hvis R-tallet (reproduksjonstallet) forblir på 1,3 eller høyere.

Rakkestad kommune fortsetter å følge nasjonale regler og retningslinjer og beholder smitteverntiltakene på samme nivå som nasjonale regler og retningslinjer. Vi må samtidig være forberedt på at situasjonen kan endre seg raskt. 

Her er oversikt over de nasjonale smitteverntiltakene. 

2021_02_23_nasjonale-tiltak_16-9_1280x720

Besøk på Skautun og omsorgsboliger i tilknytning til Skautun må begrenses, pr. 19-01-21

Mandag 18. januar 2021 forlenget kommunestyret den lokale Covid-19 forskriften til 2. februar 2021.

Enda pågår pandemien for fullt og kommunen er veldig opptatt av å unngå at smitte på nytt tar seg opp i omsorgsboligene og sykehjemmet.

Av den grunn må besøk til beboere og pasienter holdes på et absolutt minimum inntil at vaksinasjon er gjennomført og den har fått full effekt. I den grad pårørende likevel ønsker å besøke noen av sine, må det tas særskilt kontakt med omsorgsboligene og sykehjemmet for å avtale om slikt besøk.  

Denne ordningen vil gjelde ut februar 2021.

Skautun omsorgsboliger

Rakkestad kommune forlenger lokal forskrift - følger Regjeringen og åpner opp for barn og unge innendørs, pr. 19.01-21

Rakkestad kommunestyre vedtok enstemmig i dag å forlenge den lokale covid-19 forskriften. 

Organisert aktivitet for barn og unge til og med 19 år får starte opp, men kamper, cuper og turneringer må vente.

Kino, teater, konsertsteder og tilsvarende kultur- og underholdningssteder, steder der det pågår underholdnings- og fritidsaktiviteter samt tros- og livssynshus må holde stengt. Gjelder ikke begravelser.

Forskriften gjøres gjeldende i 2 uker i perioden 19.01.2021 – 02.02.2021. 

Korona-infobilde-pressemelding

Pressemelding 05.01.2021 - Rakkestad kommune innfører lokal forskrift

Rakkestad kommunestyre vedtok enstemmig i dag en covid-19 forskrift for perioden 05.01.21 - 18.01.21.

Rakkestad kommune fastsetter på grunnlag av både den lokale og nasjonale situasjonen en egen Covid-19 forskrift for å holde kontroll på og redusere smitte og smitteomfang i Rakkestadsamfunnet. Det er kritisk for kommunale velferdstjenester, enkeltmenneskers trygghet og lokalsamfunnets fungerende at Rakkestad kommune lykkes med sine oppgaver i bekjempelsen av viruset. 

Forskriften gjøres gjeldende i 2 uker i perioden 5.1.2021 – 18.1.2021. 

Korona-infobilde-pressemelding

Pressemelding fra Rakkestad kommune 01.01.21 - 2 nye koronarelaterte dødsfall

Det har blitt en tung avslutning på 2020 og start på 2021. Lenge unngikk Rakkestad kommune de store og alvorlige utbruddene av Covid-19 viruset, men i midten av desember ble et slikt utbrudd en realitet i Andebo- og Fiolen omsorgsboliger ved Skautun rehabiliterings- og omsorgssenter. Ti beboere i Andebo og en i Fiolen har så langt fått påvist viruset. Dessverre er fire av dem døde. To nå i nyttårshelgen. Fem ansatte, tre i omsorgsboligene og to i sykehjemmet, er også konstatert smittet av Covid-19 viruset.

Pressemelding fra Rakkestad kommune 2021
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7