Ny info pr. 22.07.2020

Det har i dag kommet nye anbefalinger fra Folkehelseinstituttet, om testing av helsepersonell som har vært på reise:

Helsepersonell med pasientnært arbeid som i løpet av siste 10 dager har vært på reise i grønne regioner og land utenom Norden som ikke omfattes av karanteneplikt, skal informere nærmeste leder  før de skal gjeninntre/tiltre i jobb. Disse ansatte skal testes for Corona og ikke ha pasientnært arbeid før negativ test foreligger.

Det betyr at du må kontakte nærmeste leder og informere om at du har vært i utlandet.  I tillegg må du kontakte fastlegen, som vil sette deg opp på time på Smittevernkontoret til testing. Svar på prøven finner du selv på helsenorge.no etter kl 16 dagen derpå.
Du behøver ikke å være i karantene.

De som har vært i land i «rød sone», må selvfølgelig  i karantene i 10 dager.

Videre bes ansatte som mottar besøk i sitt hjem fra karantenepliktige land, om å være særlig oppmerksom på smittefare. Ansatt bør ha en dialog med leder om besøket i forkant, slik at det kan tas nødvendige forholdsregler for å unngå økt risiko for overføring av smitte.

Info pr 17.03.2020

TESTING HELSEPERSONELL MED SYMPTOMER ØVRE LUFTVEISINFEKSJON/COVID-19:

Rutine for testing i Rakkestad kommune av helsepersonell som har symptomer på øvre luftveisinfeksjon/COVID-19:
 
  1. Når ansatt ringer leder og forteller at vedkommende har akutt luftveisinfeksjon/symptomer på korona, skal ansatt ringe koronatelefonen her i Rakkestad på 45 97 58 52 som per nå er bemannet ukedager mellom kl 08:00 – 16:00 ved spørsmål og avklaring vedrørende testing.
  2. De som nå sitter og tar i mot samtaler (koronatelefonteamet) på koronatelefonen tar en vurdering om testing av helsepersonellet i samråd med kommuneoverlegen. De som har behov for legebehandling, henvises til fastlegen.
  3. Tester tas fortløpende etter ca kl 15:00 på «det nye legekontoret».
 
«Koronatelefonteamet» består i dag av:
  • Anita Valleraune
  • Solveig Reinfjord
  • Torunn Oustorp
  • Ida Sines
  • Astrid Rutherford
 
Det er et par presiseringer som kan være greie å være kjent med:
  1. Helsepersonell som er så syke at de trenger behandling av lege, må ringe fastlegen som vanlig. Helsepersonell som har fastlege Rakkestad kommune vil da få time til legeundersøkelse hos lege på « det nye øvre luftveis legesenteret».  Det legges opp til mulighet for både testing og legeundersøkelse hvis det er nødvendig.  Men – helsepersonell som har milde symptomer, og trenger kun testing – hvor testing er avtalt over koronatelefonen Rakkestad kommune,  vil få tilbud om å møte opp ca kl 15:00  De skal vente ute i bilen.
  2. Ansatt helsepersonell med symptomer på øvre luftveisinfeksjoner/COVID-19 som bor i annen kommune og har fastlege der bør, i hovedsak, kontakte fastlegekontoret/koronatelefonen i hjemkommunen for å avtale testing. Grunnen til dette er at det er kommuneoverlege i hjemkommunen som er ansvarlig for eventuell smittesporing ved positiv test COVID-19.

Oppfordring fra Rådmannen 15.03.2020

Hei,
Covid 19 pågår, eskalerer og lammer allerede Norge og Europa på nær sagt alle samfunnsområder. I de nærmeste dager og uker kommer det sannsynligvis til å bli verre. Det vil ta tid før bakketoppen passeres og vi etter hvert kan vende tilbake til mer normale dager. 

Rakkestad kommune har en viktig rolle med å holde i gang både kommunale tjenester og lokalsamfunnet som sådant i denne situasjonen.

Den avgjørende ressurs i denne forbindelse er kommunens ansatte. Innbyggere, brukere og hele lokalsamfunnet trenger og er fullstendig avhengig av dere. Det kan stoppe helt opp om kommunen ikke lykkes i sin virksomhet.

Rakkestad kommunes ledelse har diskutert dette 14.3.2020. Det er bestemt å oppfordre samtlige kommunale ansatte til størst mulig bevissthet omkring å regulere og begrense kontakt mellom dere på arbeidsplassene for å forebygge og forhindre smittespredning. De samme forholdsregler er det fra kommunens side ønskelig at dere tar med dere hjem og på deres private arenaer inntil at vi er over kneika. 

Seksjonslederne kommer til å fokusere blant annet på denne problemstillingen og fastsette forskjellige konkrete retningslinjer på området tidlig i neste uke. 

Vi ønsker hverandre lykke til. 

Rakkestad, 15.3.2020, 

Alf Thode Skog,
rådmann

 

 

Info pr 12.03.2020

SKAUTUN OG OMSORGSBOLIGER BEGRENSER ADGANG FOR BESØKENDE

Fra i kveld kl 18.00 innføres nye regler for besøkende. Disse er:

  • Skautun rehabilitering- og omsorgssenter og omsorgsboliger stenges for uanmeldt besøk.
  • Som hovedregel er besøkstid fra kl 11.00 til 18.00.
  • Vurder egen smittefare og utsett besøk som ikke er nødvendige.
  • Reduser antall besøk til et minimum.
  • Besøk skal avtales med den enkelte avdelingen (se nr på eget oppslag).
  • Antall besøkende per gang begrenses i utgangspunktet til 2, helst ikke mer enn 1 av gangen.
  • Antall besøk per pasient / beboer vil bli vurdert individuelt.
  • Besøkende bes oppholde seg på pasientens rom og ikke i fellesrom på avdelingene.
  • Har du gjort avtale ringer du avdelingen når du står ved inngangsdøren.

Inngangsdørene stenges og besøkende må ringe til avdelingene. Dette medfører at man må låse opp for besøkende. Det er i dag bestilt et låssystem til hovedinngangen til Skautun som vil gi alle avdelinger adgang til å fjernåpne døren. Forhåpentligvis kommer dette på plass i begynnelsen av neste uke. Mer informasjon kommer.

INFORMASJON ETTER PRESSEMELDING STATSMINISTER SOLBERG OG HELSEMINISTER HØIE

For å sikre tilgang til helsepersonell forbys helsepersonell som jobber med pasientbehandling, å reise utenlands. Dette gjelder både private og jobbrealterte reiser. Medarbeidere som jobber hos oss, men som bor i Sverige, kan reise fritt til og fra jobb.  Skoler, barnehager, SFO stenges. For foreldre som arbeider i kritiske samfunnsfunksjoner, deriblant helsepersonell, vil det i løpet av noen dager settes opp en barnepassordning i Rakkestad kommune. For ansatte som bor i andre kommuner plikter bostedskommunen å gjøre det samme. Til denne ordningen foreligger tar den enkelte kontakt med nærmeste leder for å finne minnelige løsninger dersom man ikke kan møte på oppsatt vakt. Vi legger til grunn at man da har vurdert om ektefelle kan være barnepass eller om det finnes andre ordninger. Det frarådes at personer som selv er i risikogrupper benyttes til barnepass - det vil gjelde en del besteforeldre. En minnelig løsning er at man for eksempel jobber fredag kveld eller lørdag formiddag om man ikke kan jobbe oppsatt fredag dagvakt. Å ikke finne barnepass utløser ikke rett til lønnet permisjon.

INFORMASJON FRA PERSONALSJEF IFM STYRINGSRETTEN PDF document ODT document

INFORMASJON FRA RÅDMANNEN

Covid 19 – pandemien slår inn over oss.

I løpet av noe tid har Rakkestad kommune satt i verk tiltak for å stå best mulig rustet til å håndtere situasjonen. Det følges nå opp med ytterligere ordninger:

  • Gymsalene ved Os skole og Gamle Bergenhus skole stenges ned fra 13.3.2020.
  • Rakkestadhallen og Degerneshallen lukker dørene fra 13.3.2020.
  • Skolefritidsordningene tas ned fra 16.3.2020.
  • Et eget legekontor (bemannet med fastlegeressurs og annet helsepersonell) etableres for å ivareta pasienter med øvre luftveisinfeksjoner i kommunale lokaler fra 16.3.2020. Hensikten er å forhindre smitte, foreta undersøkelser og å ta prøver uten å øke smittepresset på legekontorene og andre pasienter. 

Egen informasjon legges ut på kommunens hjemmesider på fredag og i løpet av helgen.

  • Besøk til Skautun rehabiliterings- og omsorgssenter og omsorgsboliger og andre kommunale boliger i Hjembaserte tjenester og Bo- og aktivitetstjenester begrenses og finner sted bare etter nærmere avtale med aktuelle seksjoner.
  • Fra 12.3.2020 tar Rakkestad kommune i bruk hjemmekontorer i den grad det er formålstjenlig og mulig for sine ansatte.

Med hilsen,

Alf Thode Skog,

rådmann

I tillegg stenges miljøbasen til 3.4.

11.03

Nye møter er avholdt i dag. Ressurspersoner smittevern har gitt opplæring til nye ressurspersoner i andre seksjoner. Utover det er følgende beslutninger tatt:

  • Det skal opprettes en egen telefon for innbyggere i RK - et såkalt "korona telefonnummer". Mer informasjon kommer.
  • Vi er klar over – og forstår – at det dukker opp spørsmål om hvordan man skal forholde seg som ansatt: når skal jeg bli hjemme i en gitt situasjon osv. Vi tar sikte på å ha en meget snarlig avklaring på hvordan vi best mulig kan sikre at ansatte får rett informasjon – raskt – når behovet oppstår.
  • Rådmannen og kommuneoverlegen har besluttet, i samråd med seksjonsledere, at besøk til Skautun og omsorgsboliger skal begrenses ytterligere. Informasjon om hvilke konkrete tiltak utarbeides nå og informasjon til ansatte, men fremfor alt besøkende, vil bli lagt ut snarest.

Info pr. 10.03.2020

Kl 15:00: Rådmannen og ordfører har besluttet følgende tiltak fra i morgen og fram til 3.4.2020:

  • I aktuell periode konsentrerer kommunen sin aktivitet mest mulig til primær- og kjerneoppgaver – barnehage, skole, helse og omsorg og tekniske tjenester. Annen virksomhet tas i alle hovedtrekk ned. Dette innebærer:
  • Rakkestad kulturhus stenges for møter og arrangementer. Det omfatter også politiske møter, aktivitetshuset, kino og bibliotek.
  • Aktivitet i Rakkestad familiesenter overfor forskjellige brukergrupper – «datagrupper for eldre, strikkeklubber, sangkor, dans, bingo, forebyggende gågruppe ute, Oasen – trimgruppe og onsdags- og fredagstrimmen» - tas ned.
  • Rakkestad bad stenges.
  • Andre arrangører og lag og foreninger tilrås å vurdere egen aktivitet særskilt i den situasjonen som er, og henstilles i nødvendig grad til å kontakte kommuneoverlege for råd og veiledning.

Kl 08.00 - 10.00: Enhetsledere BOAK, Hjembaserte tjenester, Skautun og personalsjef har hatt møte:

- Andre Tøgersen og Anita Linnestad har fått rolle som overordnet faglig ansvarlige

- Ressurspersoner smittevern på Skautun, Brigitte Umwalli og Marianne Østereng, skal lære opp ressurspersoner i BOAK og i hjembaserte tjenester.

- Internopplæring i smittevern har HØY PRIORITET i alle seksjoner. Samtlige ansatte skal gjennom internopplæring. Dette innebærer at man skal gjennomføre e-læringskurs (lenke på SMS blir sendt ut), man blir kalt inn til opplæring med ressursperson smittevern og man skal fylle ut en egenerklæring (ansatte som har vært igjennom dette på Skautun trenger ikke å sertifiseres på nytt).

- Det opprettes en egen side for ansatte i helse på hjemmesiden til Rakkestad kommune.

- Løpende informasjon legges ut på denne siden. Ansatte skal motta SMS om at denne siden er opprettet ila dagen.

- Helse og omsorg fremskaffer en samlet oversikt over varebeholdning mtp smitteustyr.