Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
:

Digital timebestilling av koronavaksine og koronatest

Koronavirus - tips og råd

Handle lokalt, pr.24.03-21

Mange butikker er stengt på grunn av smittesituasjonen og nedstengingen i hele Viken, men menneskene bak de stengte dørene gjør alt for at du fortsatt skal kunne handle det du trenger. Nå trenger de deg.

Foto: Marita Lundsrud Berg

Anbefaler fortsatt bruk av munnbind, pr. 18.02-21

Kriseledelsen oppfordrer alle til fortsatt å bruke munnbind i det offentlige rom der man ikke kan holde 1 meters avstand.

- De nasjonale anbefalingene er ikke like tydelige på bruk av munnbind som vår egen lokale forskrift var, derfor ønsker vi å signalisere at man bør bruke munnbind i det offentlige rom der det ikke er mulig å holde 1 meters avstand, sier ordfører Karoline Fjeldstad.

Munnbind

Rakkestad kommune forlenger lokal forskrift - følger Regjeringen og åpner opp for barn og unge innendørs, pr. 19.01-21

Rakkestad kommunestyre vedtok enstemmig i dag å forlenge den lokale covid-19 forskriften. 

Organisert aktivitet for barn og unge til og med 19 år får starte opp, men kamper, cuper og turneringer må vente.

Kino, teater, konsertsteder og tilsvarende kultur- og underholdningssteder, steder der det pågår underholdnings- og fritidsaktiviteter samt tros- og livssynshus må holde stengt. Gjelder ikke begravelser.

Forskriften gjøres gjeldende i 2 uker i perioden 19.01.2021 – 02.02.2021. 

Korona-infobilde-pressemelding

Pressemelding 05.01.2021 - Rakkestad kommune innfører lokal forskrift

Rakkestad kommunestyre vedtok enstemmig i dag en covid-19 forskrift for perioden 05.01.21 - 18.01.21.

Rakkestad kommune fastsetter på grunnlag av både den lokale og nasjonale situasjonen en egen Covid-19 forskrift for å holde kontroll på og redusere smitte og smitteomfang i Rakkestadsamfunnet. Det er kritisk for kommunale velferdstjenester, enkeltmenneskers trygghet og lokalsamfunnets fungerende at Rakkestad kommune lykkes med sine oppgaver i bekjempelsen av viruset. 

Forskriften gjøres gjeldende i 2 uker i perioden 5.1.2021 – 18.1.2021. 

Korona-infobilde-pressemelding

Anbefalinger for jule- og nyttårsperioden - begrens sosial aktivitet - bruk munnbind, pr. 18.12-20

- Vær så snill, begrens din sosiale aktivitet også i julen. Situasjonen kan fort snu seg, det har vi sett selv de siste dagene, derfor er det viktig med et fortsatt stort fokus på smitteverntiltak og liten sosial aktivitet, sier leder i kriseledelsen ordfører Karoline Fjeldstad.

Våre anbefalinger for jule- og nyttårsperioden samsvarer med de nasjonale, men vi går i tillegg ut med en sterkt oppfordring om å bruke munnbind i det offentlige rom. Vi oppfordrer også alle ansatte i butikker, serveringssteder eller bedrifter der mange kunder samles om å bruke munnbind.

Bruk av munnbind

Juleråd - en oversikt, pr. 15.12-20

Regjeringen har laget nasjonale råd for hvordan vi best mulig kan gjennomføre jule- og nyttårsfeiringen og samtidig ivareta smittevernet.  Julerådene gjelder fra og med 23.12.2020 til og med 1.1.2021.

julerad-16_9_11-desember

Hjem til jul? Dette må du passe på! pr. 02.12-20

Julen er en tid for samhold og hygge med familie og venner. Årets jul blir annerledes, men vi ønsker alle våre studenter, skoleelever, arbeidspendlere og andre som skal hjem til jul hjertelig velkommen. Vi ber dere om å være varsomme med fysisk sosial kontakt så mye som mulig den første uken etter hjemkomst. Det er ikke karanteneplikt på reiser innad i landet, men vi setter stor pris på at alle utviser forsiktighet, slik at vi ikke får en smitteoppblomstring i kommunen i forbindelse med julen. 
En god regel kan være at den eller de som kommer hjem og skal være der en tid, først regnes som en del av husstanden etter gjennomført sosial avstand i en uke. Familiemedlemmer som kommer hjem kun for julehelgen bør regnes blant de fem man kan ha på besøk.
For de som kommer fra utlandet gjelder egne regler.
Under har vi samlet noen av de gjeldende nasjonale reglene.

 

Koronavirus - informasjon
1 | 2 | 3 | 4 | 5