Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Krigen i Ukraina

Koronavirus - tips og råd

Smitteverntiltakene oppheves lørdag 12. februar kl 10.00

Regjeringen fjerner alle forskriftsfestede tiltak mot covid-19, inkludert krav om munnbind, en meter avstand og plikt til isolasjon ved sykdom. Noen regler beholdes for Svalbard. Endringene gjelder fra lørdag 12. februar kl. 10.00.

regjeringen_opengraph_image200x200

Meter'n, munnbind og sunn fornuft - mange lettelser i tiltak gjeldende fra kl 23.00 tirsdag 1. februar 2022

Kveldens pressekonferanse med regjeringen gav ikke uventet mange lettelser, gjeldende fra kl 23.00 i kveld.

Smittesporing blir et personlig ansvar, 1-meteren opprettholdes, krav om bruk av munnbind opprettholdes, isolasjonstid blir 4 dager, fortsatt bekreftende pcr for utvalgte grupper og opphevelse av antallsbegrensninger på arrangementer er noen av de nye reglene og anbefalingene.

Koronavirus - informasjon

Testing erstatter smittekarantene for husstandsmedlemmer og tilsvarende nære, pr. 25.01-22

Smittekarantene på 10 døgn for husstandsmedlemmer og tilsvarende nære kan erstattes med daglig testing. Forskriftendringen gjelder fra og med midnatt, natt til 26. januar og gjelder også for de som allerede er i karantene og uavhengig av vaksinestatus.

Personer som har gjennomgått covid-19 siste tre måneder er unntatt fra smittekarantene. I tillegg videreføres de særskilte unntakene som gjelder for bl.a. personell i kritiske samfunnsfunksjoner.

Koronavirus - informasjon

Endringer i rutiner for smittesporing, pr. 24.01-22

Rakkestad kommune gjør endringer i sine rutiner for smittesporing. Det vil ikke lenger være automatikk i at alle som har meldt positive hurtigtester ringes opp av smittesporerne. Endringen består i at de som melder positive hurtigtester mottar en sms med informasjon og lenker til ytterligere informasjon. 

Endringer er i tråd med anbefalinger fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

Koronavirus - informasjon

Innfører tiltak for å forsinke spredningen av omikronvarianten i Norge, pr. 29.11-21

For å bremse spredningen av den nye omikronvarianten når den kommer til landet, innføres det nå en rekke tiltak.

- Det er sannsynlig at den nye omikronvarianten er mer smittsom enn deltavarianten. Erfaringen fra koronapandemien så langt er at virusvarianter med økt smittsomhet vil spre seg til alle land, inkludert til Norge. For å begrense og forsinke spredningen her i landet innfører vi derfor en rekke offensive tiltak, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

regjeringen_opengraph_image200x200

Handle lokalt, pr.24.03-21

Mange butikker er stengt på grunn av smittesituasjonen og nedstengingen i hele Viken, men menneskene bak de stengte dørene gjør alt for at du fortsatt skal kunne handle det du trenger. Nå trenger de deg.

Foto: Marita Lundsrud Berg