Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
:

Digital timebestilling av koronavaksine og koronatest

Informasjon vedr. barnehager, SFO og skoler

Regjeringen forlenger 5A-tiltakene i Rakkestad til og med søndag 25. april, pr.10.04-21

Regjeringen videreførte i dag tiltak etter kapittel 5A for deler av kommunene i Viken. Rakkestad er en av kommune som fortsatt er regulert av de strenge tiltakene.

I disse kommunene videreføres tiltaksnivå A: Asker, Bærum, Drammen, Eidsvoll, Enebakk, Fredrikstad, Gjerdrum, Lier, Lillestrøm, Lørenskog, Moss, Nannestad, Nes, Nordre Follo, Rakkestad, Rælingen, Råde, Sarpsborg, Ullensaker og Ås.

I disse kommunene blir tiltaksnivået nedjustert fra tiltaksnivå A til tiltaksnivå B:
Aurskog-Høland, Frogn, Halden, Hole, Hurdal, Hvaler, Indre Østfold, Jevnaker, Kongsberg, Lunner, Marker, Modum, Nesodden, Nittedal, Ringerike, Skiptvet, Vestby, Våler og Øvre Eiker.

I disse kommunene avsluttes de regionale tiltakene: Aremark, Flesberg, Flå, Gol, Hemsedal, Hol, Krødsherad, Nesbyen, Nore og Uvdal, Rollag, Sigdal og Ål i Viken samt Gran kommune i Innlandet.

Koronavirus - informasjon

Tiltakene i Viken gjelder til og med 11. april, pr. 06.04-21

Regjeringen forlenget i påsken de generelle nasjonale smittevernstiltakene til å gjelde til og med 14. april.

For Rakkestad, og de andre kommunene i Viken, som er omfattet av tiltakene i forskriftens kapittel 5A, gjelder tiltakene som tidligere oppsatt til og med søndag 11. april.

På bakgrunn av innspill fra kommunene i Viken vil Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet gi sin innstilling til Helse- og omsorgsdepartementet mot slutten av uken.

Informasjon om nye tiltak/tiltaksnivå i Rakkestad (og Viken) etter 11.4 tror vi foreligger torsdag eller fredag.

Koronavirus - informasjon

Velkommen tilbake til hverdagen etter påsken!, pr. 05.04-21

Kommuneoverlege Astrid Rutherford håper alle har hatt en flott påske, og ønsker å minne oss på noen viktige forholdsregler:
Koronapandemien drar ut i tid. Det vil enda gå en tid før vi er tilbake til en normal hverdag.
Norge, og Rakkestad er fortsatt underlagt et «høyt tiltaksnivå». I Rakkestad er vi bekymret  for oppblomstring av smitte etter 10 dager med påskeferie hvor mange av oss normalt er sammen med familie og venner, enten hjemme, på hytta eller andre steder. I påsken reiser vi også tradisjonelt ganske mye.

Bilde Kirkeng Barnehage lekeplass.jpg

Nasjonale regler for ventekarantene, 27.03-21

Karantene er viktig for å begrense smittespredningen og holde samfunnet åpent. I dag varierer de lokale anbefalingene om ventekarantene, og ordningen praktiseres ulikt mellom kommuner. På bakgrunn av anbefalinger fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet innfører derfor helse- og omsorgsdepartementet nasjonale regler for personer i ventekarantene.

regjeringen_opengraph_image200x200

Bekreftet smitte i 9. klasse som var i ventekarantene - elever og lærere i karantene, 27.03-21

Det er i dag bekreftet smitte i 9b, som var satt i ventekarantene fredag. Alle elever og ansatte settes i karantene til svar på test 2 foreligger. Test 2 må tas onsdag. Bestilling må gjøres innen kl 20.00 lørdag.

Bestilling av test til onsdag kan gjøres fra lørdag ettermiddag. Adresse til timebestilling av test er: Timebestilling i Rakkestad kommune | ReMin

Husstandene

Alle medlemmer av elevenes husstander er ute av karantene hvis svar på fredagens prøve er negativ. Testsvar finner man på www.helsenorge.no. 

Elever og foresatte er informert direkte av ungdomsskolen.

Skolegård - ungdomsskolen

Mistanke om smitte på 9. trinn - hele trinnet satt i avklaringskarantene, pr.11.03-21

Oppdatering 12. mars - Gode nyheter - negativ testsvar for ungdomsskolen 

Det er mistanke om smitte på 9. trinn. Hele trinnet er satt i avklaringskarantene torsdag kveld og fredag. Elevene og hjemmet er informert i kveld via Transponder.

Hvis smitte påvises fredag avklares videre karantene og elevene blir innkalt til testing lørdag  Dette får elevene/hjemmet informasjon om via Transponder fredag ettermiddag/kveld.

Det er kun elevene som er i karantene fredag, ikke resten av husstanden.

Skolegård - ungdomsskolen

Korona; disse tiltakene gjelder i Rakkestad nå, pr. 11.03-21

Regjeringen la ikke frem nye tiltak på sin pressekonferanse tirsdag 9. mars, men advarte samtidig om at smittetallene må ned. Det ble varslet strengere nasjonale tiltak hvis R-tallet (reproduksjonstallet) forblir på 1,3 eller høyere.

Rakkestad kommune fortsetter å følge nasjonale regler og retningslinjer og beholder smitteverntiltakene på samme nivå som nasjonale regler og retningslinjer. Vi må samtidig være forberedt på at situasjonen kan endre seg raskt. 

Her er oversikt over de nasjonale smitteverntiltakene. 

2021_02_23_nasjonale-tiltak_16-9_1280x720
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6