Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
:

Digital timebestilling av koronavaksine og koronatest

Informasjon vedr. barnehager, SFO og skoler

Pressemelding fra Regjeringen; Trinn 4 utsettes - trinn 3 i gjenåpningsplanen justeres

Etter råd fra Helsedirektoratet og FHI har regjeringen besluttet å utsette innføringen av trinn 4 i gjenåpningsplanen. Overgangen til trinn 4 kan tidligst skje i slutten av juli eller begynnelsen av august.
 Begrunnelsen er blant annet usikkerhet knyttet til smitteutvikling og delta-varianten og vaksineforsyning. Regjeringen gjennomfører likevel enkelte lettelser i nåværende trinn 3 i gjenåpningsplanen.

regjeringen_opengraph_image200x200

Regjeringen åpner for trinn 3 - anbefalinger gjelder umiddelbart, regler fra søndag 20.6 kl 12.00.pr.18.06-21

Regjeringen fortsetter gjenåpningen av samfunnet og går til tredje trinn i gjenåpningsplanen. Nå blir det mulig med flere på besøk hjemme, flere mennesker på arrangementer og mindre behov for hjemmekontor. Barn og unge kan delta på idretts- og kulturarrangementer på tvers av regioner og kretser uten krav om å holde 1 meter avstand. 

De nye anbefalingene gjelder umiddelbart, mens forskriftsendringene trer i kraft fra søndag 20. juni kl. 1200.

Nedenfor har vi listet opp de ulike tiltakene og hvilke regler som gjelder,

Les hele pressemeldingen her 

Les innholdet i plan for gjenåpning her

regjeringen_opengraph_image200x200

Skolene og barnehagene i Rakkestad fortsetter på gult nivå frem til sommerferien,pr. 25.mai-21

Regjeringen varslet før helgen at trinn 2 i åpningsplanen trer i kraft fra torsdag 27.5. I den forbindelse kunne kommunene på nasjonalt tiltaksnivå selv vurdere å senke tiltaksnivået i skolene og barnehagene til grønt nivå.

Kriseledelsen vedtok i sitt møte tirsdag 25.05 at skolene og barnehagene fortsetter på gult nivå fram til skoleslutt på skolene og feriestengning i barnehagene (uke 29. og 30).

Fra høsten skal skolene og barnehagene planlegge for oppstart på grønt nivå. 

Vedtaket begrunnes med at gult nivå er innarbeidet i skolene og barnehagene over lang tid og Rakkestad kommune har hatt vedvarende høyt smittetrykk over tid. Av den grunn er vi blant de 24 kommunene som får 60 % flere vaksinedoser i juni og juli. Samme vedtak er gjort i noen av våre nabokommuner.

Skolegård - ungdomsskolen

Regjeringen forlenger 5A-tiltakene i Rakkestad til og med søndag 25. april, pr.10.04-21

Regjeringen videreførte i dag tiltak etter kapittel 5A for deler av kommunene i Viken. Rakkestad er en av kommune som fortsatt er regulert av de strenge tiltakene.

I disse kommunene videreføres tiltaksnivå A: Asker, Bærum, Drammen, Eidsvoll, Enebakk, Fredrikstad, Gjerdrum, Lier, Lillestrøm, Lørenskog, Moss, Nannestad, Nes, Nordre Follo, Rakkestad, Rælingen, Råde, Sarpsborg, Ullensaker og Ås.

I disse kommunene blir tiltaksnivået nedjustert fra tiltaksnivå A til tiltaksnivå B:
Aurskog-Høland, Frogn, Halden, Hole, Hurdal, Hvaler, Indre Østfold, Jevnaker, Kongsberg, Lunner, Marker, Modum, Nesodden, Nittedal, Ringerike, Skiptvet, Vestby, Våler og Øvre Eiker.

I disse kommunene avsluttes de regionale tiltakene: Aremark, Flesberg, Flå, Gol, Hemsedal, Hol, Krødsherad, Nesbyen, Nore og Uvdal, Rollag, Sigdal og Ål i Viken samt Gran kommune i Innlandet.

Koronavirus - informasjon

Tiltakene i Viken gjelder til og med 11. april, pr. 06.04-21

Regjeringen forlenget i påsken de generelle nasjonale smittevernstiltakene til å gjelde til og med 14. april.

For Rakkestad, og de andre kommunene i Viken, som er omfattet av tiltakene i forskriftens kapittel 5A, gjelder tiltakene som tidligere oppsatt til og med søndag 11. april.

På bakgrunn av innspill fra kommunene i Viken vil Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet gi sin innstilling til Helse- og omsorgsdepartementet mot slutten av uken.

Informasjon om nye tiltak/tiltaksnivå i Rakkestad (og Viken) etter 11.4 tror vi foreligger torsdag eller fredag.

Koronavirus - informasjon

Velkommen tilbake til hverdagen etter påsken!, pr. 05.04-21

Kommuneoverlege Astrid Rutherford håper alle har hatt en flott påske, og ønsker å minne oss på noen viktige forholdsregler:
Koronapandemien drar ut i tid. Det vil enda gå en tid før vi er tilbake til en normal hverdag.
Norge, og Rakkestad er fortsatt underlagt et «høyt tiltaksnivå». I Rakkestad er vi bekymret  for oppblomstring av smitte etter 10 dager med påskeferie hvor mange av oss normalt er sammen med familie og venner, enten hjemme, på hytta eller andre steder. I påsken reiser vi også tradisjonelt ganske mye.

Bilde Kirkeng Barnehage lekeplass.jpg

Nasjonale regler for ventekarantene, 27.03-21

Karantene er viktig for å begrense smittespredningen og holde samfunnet åpent. I dag varierer de lokale anbefalingene om ventekarantene, og ordningen praktiseres ulikt mellom kommuner. På bakgrunn av anbefalinger fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet innfører derfor helse- og omsorgsdepartementet nasjonale regler for personer i ventekarantene.

regjeringen_opengraph_image200x200
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7