Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
:

Alt om Korona

Informasjon vedr. barnehager, SFO og skoler

Barn og unge ned til 12 år tilbys vaksine, pr. 09.09-21

Barn og unge ned til 12 år, årskull 2006-2008 og de som har fylt 12 år født i 2009, får nå tilbud om vaksine. Til å begynne med vil de få tilbud om én vaksinedose.

Over 70 prosent av befolkningen i Norge over 18 år er fullvaksinert, og er derfor godt beskyttet mot alvorlig koronasykdom.

Nesten 80 % av 16- og 17-åringer i Rakkestad har bestilt time til vaksine, som settes i disse dager.

Vaksine

Pressemelding fra Regjeringen; trinn 4 iverksettes ikke nå, pr. 28.07-21

Usikkerhet rundt Delta-varianten og økt smittespredning både i Norge og internasjonalt gjør at regjeringen har besluttet å ikke iverksette trinn 4 i gjenåpningsplanen nå. En ny vurdering av om vi kan gå til trinn 4 vil skje i midten av august.

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har i sin anbefaling bedt regjeringen om å vurdere å utsette trinn 4 i to uker.

regjeringen_opengraph_image200x200

Pressemelding fra Regjeringen; Trinn 4 utsettes - trinn 3 i gjenåpningsplanen justeres, pr. 05.07-21

Etter råd fra Helsedirektoratet og FHI har regjeringen besluttet å utsette innføringen av trinn 4 i gjenåpningsplanen. Overgangen til trinn 4 kan tidligst skje i slutten av juli eller begynnelsen av august.
 Begrunnelsen er blant annet usikkerhet knyttet til smitteutvikling og delta-varianten og vaksineforsyning. Regjeringen gjennomfører likevel enkelte lettelser i nåværende trinn 3 i gjenåpningsplanen.

regjeringen_opengraph_image200x200

Regjeringen åpner for trinn 3 - anbefalinger gjelder umiddelbart, regler fra søndag 20.6 kl 12.00

Regjeringen fortsetter gjenåpningen av samfunnet og går til tredje trinn i gjenåpningsplanen. Nå blir det mulig med flere på besøk hjemme, flere mennesker på arrangementer og mindre behov for hjemmekontor. Barn og unge kan delta på idretts- og kulturarrangementer på tvers av regioner og kretser uten krav om å holde 1 meter avstand. 

De nye anbefalingene gjelder umiddelbart, mens forskriftsendringene trer i kraft fra søndag 20. juni kl. 1200.

Nedenfor har vi listet opp de ulike tiltakene og hvilke regler som gjelder,

Les hele pressemeldingen her 

Les innholdet i plan for gjenåpning her

regjeringen_opengraph_image200x200

Skolene og barnehagene i Rakkestad fortsetter på gult nivå frem til sommerferien,pr. 25.mai-21

Regjeringen varslet før helgen at trinn 2 i åpningsplanen trer i kraft fra torsdag 27.5. I den forbindelse kunne kommunene på nasjonalt tiltaksnivå selv vurdere å senke tiltaksnivået i skolene og barnehagene til grønt nivå.

Kriseledelsen vedtok i sitt møte tirsdag 25.05 at skolene og barnehagene fortsetter på gult nivå fram til skoleslutt på skolene og feriestengning i barnehagene (uke 29. og 30).

Fra høsten skal skolene og barnehagene planlegge for oppstart på grønt nivå. 

Vedtaket begrunnes med at gult nivå er innarbeidet i skolene og barnehagene over lang tid og Rakkestad kommune har hatt vedvarende høyt smittetrykk over tid. Av den grunn er vi blant de 24 kommunene som får 60 % flere vaksinedoser i juni og juli. Samme vedtak er gjort i noen av våre nabokommuner.

Skolegård - ungdomsskolen
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7