Hva skal i beholderen papp, papir og drikkekartong?

Papir, papp og drikkekartong som samles inn skal materialgjenvinnes til nye produkter. For at dette skal fungere best mulig er vi avhengige av at avfallet er tørt og rent.

Pass derfor på å tømme f.eks. pizzaesken før den legges i dunken. Inneholder esken pizzarester eller halvfulle plastbegre med saus, risikerer man å forurense resten av avfallet i dunken slik at det ikke kan materialgjenvinnes

 Avis ny avfallsløsning.png          DrikkekartongAvfallsløsnbld[1]_300x200.jpg

Returkartonglotteriet

Returkartonglotteriet arrangeres i regi av Grønt Punkt Norge for å samle inn returkartonger fra husholdninger og bedrifter i Norge.

For å delta i lotteriet trenger du en tom karting, skyll og press den flat og skriv på navn og telefonnummer. Kartongen legges så løst i beholderen til papp, papir og drikkekartong. Denne er nå et lodd som kan trekkes ut til å vinne inntil 10 000kr. Dersom du skyller, bretter og stapper minst seks drikkekartonger i en syvende til en kubbe er du også med i trekningen til premie på på 100 000kr.

Mer informasjon om returkartonglotteriet finner du her  "Returkartonglotteriet" 

Glanset gavepapir og julepapir skal leveres med restavfall

Vanlig glanset gavepapir lar seg ikke materialgjenvinne fordi det inneholder for mye fargestoffer og for lite fiber.

Derfor skal gavepapiret i restavfallet sammen med pakkebåndet. Om du bretter gavepapiret sammen i stedet for å krølle det til en ball, får du plass til mer i restavfallet. Du kan få mer info og finne gaveinnpakningstips på Sortere.no