Ordene du ser over er barnehagens visjon. Denne visjonen er utgangspunkt for alt vi gjør i barnehagen. For oss betyr visjonen at personalet er tilstede, sammen med barna med «hele seg» på en «ekte» måte. Det blir skapt gode relasjoner som forplanter seg i barnas røtter. De får tilhørighet, føler trygghet og det skapes et miljø som fremmer lek og læring. Med vingene, får barna mulighet til å bruke fantasien, fly avgårde i tankene og ta med seg deres egne innspill inn i leken og barnehagehverdagen. Blander vi dette godt sammen, vil nuet som barna lever i, få en egen verdi, som de senere tar med seg som barndomsminner. 

Litteraturen har stor plass i barnehagen vår. Vi bruker litteraturen til å skape en felles referanseramme for alle menneskene som går i barnehagen. Med inspirasjon i litteraturen finner vi stadig nye ting vi må forske på i barnehagen. Det hender vi finner svar og det hender vi bare må undre oss videre. Noen ganger inspirere litteraturen leken vår. Det er så moro når vi sammen drar med fly til Japan. Når vi må sjekke inn på flyplassen og ha med pass. Når piloten sitter foran og vi gjennom IKT kan se hvor vi flyr på kartet. Når vi glemmer tid og rom, da leker vi, alle menneskene i Byggeklossen barnehage!

Byggeklossen_mot_veien_648x486.jpg

Barnehagen har 81 plasser fordelt på 3 avdelinger:

  • Hjerterommet
  • Armkroken
  • Smilehullet

Bygget vi huser har store og flotte innelokaler, stort uteareal med mange aktivitetsmuligheter, og vi har tilgang til gymsal året rundt i våre lokaler. Vi har arealer som små og store er glade i, for alle aldre og behov.
Byggeklossen barnehage ligger sentralt og har stor glede av beliggenheten, da vi har nærhet til skogen med Speiderhytta, idrettsanlegg, Elvestien, fotballbane og skøyteis på vinteren.