Plan International er en global bistandsorganisasjon som jobber på grasrota for barns rettigheter. Plan driver langsiktig utviklingsarbeid i mer enn 50 land og samler inn penger i mer enn 20 land.

Konsekvensene av barneekteskap er store – ikke bare for jentene som giftes bort, men for barna deres og samfunnet de lever i. Jentene hindres i å nå sine drømmer og mål, og frarøves muligheten til å skape en god framtid.

Barneekteskap bremser utvikling og opprettholder fattigdom. Der jenter giftes bort som barn og mister muligheten til å gå på skole, øker risikoen for at de utsettes for vold og overgrep. De mister retten til å bestemme over eget liv og kropp. Derfor skal årets TV-aksjon jobbe for å få slutt på barneekteskap.

Får jenter muligheten til å gå på skole, bestemme over sin egen kropp og bli lyttet til i samfunnet, vil det føre til mindre fattigdom, mindre vold og mer rettferdighet.

Med årets TV-aksjon skal vi nå ut til tre millioner mennesker for å få slutt på barneekteskap i Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger. Sammen skal vi gi jenter muligheten til å velge sin egen framtid.

Les med om årets aksjon på Dette går pengene til (blimed.no)

Digital TV-aksjon i Rakkestad

I Rakkestad blir det også i år hel digital TV-aksjon, og alle bøssebærerne vil være digitale. Som følge av korona pandemien ble fjorårets innsamling gjennomført heldigitalt uten dør til dør besøk. Den digitale innsamlingen fungerte veldig godt og vi fikk mange gode tilbakemeldinger. Vi ønsker derfor også i år å ivareta tryggheten og bidra til at alle de alternative digitale givermulighetene blir benyttet.

Bli med å gi til årets TV-aksjon! Gi ditt bidrag via Rakkestad kommunes digitale bøsse - Spleis

Les mer på TV-aksjonen NRK 2021 (blimed.no)

Bli digital bøssebærer!

Hjertet i TV-aksjonen er bøssebærere. Den enkleste måten å engasjere seg på er å opprette en egen digital bøsse og samle inn penger i ditt nettverk.

  • Registrer deg på blimed.no
  • Gjør bøssa personlig.
  • Del i nettverket ditt. 

En digital bøsse er en personlig innsamlingsside på nett som opprettes når du registrerer deg som digital bøssebærer på blimed.no. Hver digitale bøsse har sin egen unike internettadresse på spleis.no, som er utvikler av tjenesten. Les mer og se de digitale bøssene på spleis.no.

Den digitale bøssa kan deles via sosiale medier, SMS og telefon. Vi oppfordrer deg til å dele den med venner, familie, naboer og andre bekjente. Det er mulig å gi til den digitale bøssa med bankkort eller Vipps. 

Innsamlingen begynner allerede 8. oktober og er åpen frem til 7. november. Du redigere din digitale bøsse ved å legge inn personlig bilde og tekst etter eget ønske.

Kjære bøssebærer (blimed.no)

Engasjer deg!

Det er også mulig å gjennomføre ulike innsamlingsaktiviteter dersom du ønsker å være med på verdens største dugnad. På Engasjer deg! (blimed.no) finner du masse inspirasjon både for skoler, barnehager, organisasjon, næringsliv og tros- og livssynssamfunn som for eksempel et skoleløp, «Mat med mening eller «Klipp med mening»

Flere tusen bedrifter velger hvert år å gi et bidrag til TV-aksjonen. Mange velger også å knytte bidraget opp mot engasjement internt i bedriften, eller eksternt ut mot kunder og samarbeidspartnere.

Du finner all informasjon om årets aksjon her TV-aksjonen NRK 2021 (blimed.no)

Andre givermuligheter

Vipps til 2133 (valgfritt beløp) 

SMS: Send TVA til 2133 (kr 300,-) 

Telefon: Ring 822 08 008 (kr 300,-) 

Kontonummer: 8380 08 09005 

Kommunekomiteen i Rakkestad for 2021

Iselin Bjørnstad, leder

Knut Ruud

Iver Rode

Liberty Bermeo Alintozon

Beate-Kristin Østby Lie