Det har vært gjennomført testing med digital eksamen i Norge i to år, hvor Rakkestad kommune har ikke deltatt, men gjennomføringen av elektronisk eksamen forløp likevel prikkfritt.

40 elever trakk engelsk, 36 elever trakk norsk, mens 28 elever trakk matematikk og gjennomførte eksamen på tradisjonelt vis.

Forberedelser og gjennomføring
Internett på skolen måtte stenges, kun kommunikasjon med Utdanningsdirektoratet over nettet var tillatt.

- Eleven lastet ned oppgaven på maskinen sin, skrev besvarelsen i Word og lastet den til slutt inn i en portal på nettet der to sensorer lastet ned oppgaven.  Tidligere ble oppgaven sendt i posten til en sensor som rettet oppgaven, for deretter å sende den videre til sensor nr. 2. Dette tok tid. Nå kan begge sensorene laste ned oppgaven samme ettermiddag som eleven har levert og begynne å rette oppgaven, forteller en fornøyd rektor Lars Fagerhøi.

Godt fornøyd
- Skolen har lagret sikkerhetskopi av oppgavene både digitalt og en utskrift. Vi opplevde ingen tekniske problemer av noe slag med systemet som IT hadde satt opp. Noe småtrøbbel er det alltid når 40 maskiner skal opp å gå samtidig, men det fikset IT i god tid før eksamen startet kl. 09.00. Vi er godt fornøyd med gjennomføringen, avslutter rektor Fagerhøi.