A A A
Vær fra yr.no
Delvis skyet 21°

Ladies Tour of Norway 17. august - folkefest i gata

LToN

Med tidenes startfelt for et damesykkelritt inntar verdenseliten Rakkestad fredag 17. august. Hele rådhusplassen, inkl parkeringsplassene, blir fyllt opp av sykkelsirkuset, og du har muligheten til å få dette med deg på nært hold.

Rådhusplassen vil fylles opp av hele sykkelsirkuset, sammen med TV2 og annen presse, fra morgenen av, men fra kl 10 og utover vil publikum ha muligheten til å komme tett på rytterne, teamene, servicemannskapet, og få mulighet til å ta bilder og kanskje snakke med noen av de norske syklistene og andre av verdensstjernene.

Sjeldent sterkt startfelt

23 lag stiller til start. 6 ryttere på hvert lag. 19 av de 20 beste lagene i verden stiller. 2 lag er norske, Team Hitec Products Birk Sport og det norske landslaget. Rittet har fått World Tour status, som er høyeste klassifisering for sykkelritt. Det er kun et til i Skandinavia i 2018.

Rittet starter med lagtempo torsdag, før det offisielt tar til, i Rakkestad på fredag.

Lørdag går rittet fra Fredrikstad, Hankø, Rygge, Råde, Missingmyr, Svinndal, Skiptvet, Trøsken og til målgang i Sarpborg.

Søndag starter rittet på Svinesundsbroen og går videre til Strømstad, Enningdalen, Vassbotten, Kornsjø før målgang i Halden.

Startetappen

Startetappen fredag er 111 km lang og vil gå fra Rakkestad til Eidsberg, Askim, Spydeberg, tilbake til Askim og avsluttes i Mysen. Rittet starter kl 15.00 med fellesstart fra Storgata. I timen før start vil lagene innskrives og bli presentert på podiet på Rådhusplassen, hvor speaker Kjell-Erik Kristiansen vil lede showet. Starten går fra toppen av Rådhusgata, ned til Storgata, bort til rundkjøringen, opp Johs C. Liens gate til Kåensveien og videre til Heensveien og resten av etappen.

Tv-sendinger

Ladies Tour of Norway og Artic Race går samme helg, og TV2 sender fra begge rittene. Det betyr fyldig dekning av sykkel i Norge på tv den helgen, og bra med sending fra Rakkestad. Damesykkelrittet har også avtale med EBU som betyr at bilder fra rittet vil sendes i flere land over hele verden.

Liv i gata

- Vi håper rakstingene kjenner sin besøkelsestid. Dette er en sjelden begivenhet i Rakkestad og vi vil nå ha muligheten til å komme tett på verdenssirkuset i damesykling. Det vil være god Rakkestadreklame hvis vi klarer å fylle sentrum med mennesker, arrangementer og masse godt humør, forteller ordfører Ellen Solbrække.


 

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut